(Haber: Selda Selin Özbay) - İzzet Baysal Vakfı tarafından yapılan Merkez İzzet Baysal Sağlığı Merkezi, Bolu İl Sağlık Müdürlüğüne devredildi.

fot galeri gif

Bolu’nun Kılıçlarsan Mahallesinde, yapımı İzzet Baysal Vakfı tarafından üstlenilen Merkez İzzet Baysal Aile Sağlığı Merkezinin devir teslim töreni gerçekleştirildi. İzzet Baysal Hastanesi Merkez Ünite Konferans salonunda gerçekleştirilen devir teslim törenine Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu İl Sağlık Müdürü Abdullah Danışman, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve davetliler katıldı.

“VAKFIMIZ DA BU HAYIRLI HİZMETİ GERÇEKLEŞTİRDİ”

Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Özcan, aile sağlığı merkezi için teşekkürlerini dile getirerek, “Burada gerçekten Devlet ve yerel yönetim ve sivil toplum örgütü olan İzzet Baysal Vakfının ortak çalışmasının somutlaştığını görüyoruz. Burada bir ihtiyaç vardı. Sağlık ocağımızla ilgili… Bu ihtiyacı tespit etmiş vakfımız. Sonrasında sağlık müdürlüğüyle görüşmeler yapıldı. En sonunda da yer bizimdi, biz Sağlık Bakanlığına yerin tahsisini sağladık. Sağ olsun İzzet Baysal Vakfımız da bu hayırlı hizmeti gerçekleştirdi. Ahmet Amca, size ne kadar teşekkür etsek Bolulular olarak az kalır. Hakkınızı ödeyemeyiz. Birçoğumuz sizlerin yaptırdığı hastanede doğdu. Birçoğumuz sizlerin yaptırdığı okullarda okudu. O anlamda bizlere hakkınızı helal ediniz” dedi.

“DEVİR TESLİM TUTANAĞINI İMZALAYACAĞIZ MEMNUNİYETLE”

Bolu’ya faydalı bir eser bıraktıklarını ifade eden Vakıf Başkanı Baysal, “Çok mutlu bir gün daha yaşıyorum. Allah hepinizden razı olsun. Biraz önce Belediye Başkanım anlattı. Hakikaten çok güzel bir, Sayın Valim anıt mezar yapmışlar. Yani kalbim rahat. Allah razı olsun hepsinden. Bu günde vakfımızın kısıtlı bütçesiyle Bolu’ya sağlık müdürlüğümüzün istediği, Valimizin de tensip ettiği güzel bir eser yaptık. Bugün devir teslim tutanağını imzalayacağız memnuniyetle. Onu da bitirmiş olmaktan mutluyum. Bir eser daha kazandırmış olduk Bolu’ya. Küçük de olsa, bu büyük hastanelerin yanında küçük de olsa faydalı bir eser olacak” ifadelerini kullandı.

“KENDİLERİNE ŞÜKRANLARIMIZI ARZ EDİYORUM”

İzzet Baysal Vakfının Bolu’ya yatırımlarına değinen Vali Kılıç, “İzzet Baysal Vakfı, bizlere çok önemli bir gün yaşatıyor. Ahmet Amca diğer yatırımlara göre biraz küçük olduğundan bahsetti ama bizler onların yıllarca ne kadar büyük tesisler yaptığı, zaten gördük. O noktada onların yürekli gerçekten çok büyük. Bolulularla, bu ülke insanıyla kalpleri hep atan, hayırsever, yardımsever insanlar. Kendilerine şükranlarımızı arz ediyorum. Bu vesileyle İzzet Baysal’ı rahmetle anıyorum. Gerçekten Bolu’muz için, ülkemiz için çok önemli bir değer. Hayırsever iş insanı… Bunu hepimiz biliyoruz. İlimizde yaptığı yatırımları saymakla bitiremeyiz. Bolulular her zaman İzzet Baysal Amcamızı aynı zamanda İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Amcamızı ve üyelerini saygıyla ve minnetle anacaklardır” şeklinde konuştu.

Aile Sağlığı Merkezi

Konuşmaların ardından yapılan protokol ile aile sağlığı merkezi Bolu İl Sağlık Müdürlüğüne devredildi. İzzet Baysal Vakfı tarafından, Kılıçarslan Mahallesine yapılan, Merkez İzzet Baysal Aile Sağlığı Merkezi 2 katlı. Merkezin zemin katı 202 metrekare. Birinci kat 212 metrekare olmak üzere toplamda 414 metrekare. Zeminde 4 adet muayene odası, birinci katta 6 adet muayene odası bulunuyor.

Editör: Oğuzhan EKE