(HABER: Nilay Çelik)- Yeşilay Bolu Şubesi Kadın Komisyonu Üyeleri Yeşilay Elçileri Projesi kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Projeyle, esnafların uyuşturucu ve alkol bağımlılığı hakkında bilgi düzeylerini artırmak, esnaflar vasıtasıyla yerel alanda toplumsal farkındalık oluşturmak ve tehlike arz eden durumlara karşı önlem almak amaçlanıyor.

Yeşilay Genel Merkezi tarafından esnafların bağımlılıkla mücadeleye katkılarını sağlamak ve toplumsal duyarlılığı artırmak üzere ‘Yeşilay Elçileri’ projesi hayata geçirildi.

Türkiye genelinde 120 şubesi ve 106 Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile alkol, tütün,madde, kumar ve teknoloji bağımlılıklarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde mücadele eden Yeşilay, bağımlılıklarla mücadelede toplumun tüm kesimleriyle el ele vermek amacıyla Yeşilay Elçisi Projesine Bolu’da da başladı.

Bu kapsamda Yeşilay Bolu Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Aslı Akış, kadın komisyonu üyeleri Ebru Buket Eke, Güler Erden, Büşra Öztürk, şube personeli Beyza Gül Kalaycı ile Yukarı Çarşı, İsmet Paşa Caddesi ve Gölyüzü mahallesindeki kadın esnafları ziyaret etti.

Proje kapsamında giyim mağazası, kırtasiye, eczane, aktar ve mefruşat ürünleri satan meslek dalları seçildi.

TEDAVİ GÖRMEK İSTEYENLERİ YEDAM’A YÖNLENDİRİLDİ

Bu mesleklerden projeye gönüllü olarak katılan kadın esnaflara ailelerinde, mahallelerinde ve çevrelerinde tütün, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı olan kişiler var ise ücretsiz olarak 115 no'lu hattan Yeşilay danışmanlık merkezine yönlendirmeleri istendi.

Projeye katılan gönüllü esnaf, dükkânının girişine, herkesin göreceği şekilde Yeşilay Elçisi etiketi astı ve Yeşilay tarafından verilen broşürleri okudu.

AMAÇ TOPLUMSAL FARKINDALIĞI ARTTIRMAK

Proje hakkında bilgi veren Yeşilay Bolu Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Aslı Akış; “Yeşilay Elçileri Projesi ile Birlikte, Yeşilay Elçileri vasıtasıyla esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Esnaflarımız halka birinci dereceden yakın olmalarından dolayı bağımlıların bağımlılıklarından kurtulması konusunda sorun yaşayan kişileri ve ailelerini ücretsiz olarak 115 no'lu hattan Yeşilay danışmanlık merkezine yönlendirmeleri için bu projeyi uyguluyoruz. Projemiz şu anda 81 ilde Yeşilay Genel Merkezimizin vermiş olduğu program kapsamında yürütülmektedir.

Bu proje için bazı materyallerimiz vardır ve esnaflarımıza bu materyalleri dağıtıyoruz. Bu farkındalık çalışmaları ile esnaflarımız aracılığıyla bağımlı kişilere ulaşmaya çalışıyoruz. Ücretsiz olarak tamamen gizlilik esası üzerinden 115 no'lu hat üzerinden psikologlarımız,  Sosyal hizmet uzmanlarımız projede görev alıyorlar.

Şu ana kadar 10 kadın esnafımızı ziyaret etmiş bulunuyoruz. Esnaflarımızla da sıcakkanlı şekilde bizleri karşılıyorlar projemize destek oluyorlar. Duyarlılıklarından ötürü her birine teşekkür ediyoruz. İlerleyen zamanlarda esnaflarımıza ziyaretlerimiz devam edecek. Amacımız ulaşabileceğimiz ne kadar kişi varsa onlara ulaşmak, Yeşilay'ı tanıtmak, bilinirliğini ortaya çıkarmak”  şeklinde konuştu.

Editör: Ebru Buket EKE