KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, 2020 yılında KOSGEB' in desteklediği girişimcilerin yüzde 41.6 sini kadın girişimciler oluşturduğunu söyledi. Usta; "2020 yılında KOSGEB desteği ile isini kuran 81 kadın girişimcimize 1 Milyon 234 Bin 931 TL geri ödemesiz (hibe) desteği sağladık” dedi.

KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta "2019 yılında Bolu'da ki Kobilere toplam 5 buçuk Milyon destek verirken, 2020 yılında bu rakamı ikiye katlayarak 11 Milyona çıkardık. Aynı zamanda 2020 yılında en çok faydalanılan destek programlarından biride İş Birliği Destek Programı oldu" diye konuştu.

Abdurrahman Usta, en çok faydalanılan programlardan biri olan Girişimcilik Destek Programında 2019 'da ikiye ayırdıklarını söyleyerek, " Girişimcilik Destek Programını imalat sanayi için İleri Girişimcilik Destek Programı, hizmet ve ticaret sektörü içinse Geleneksel Girişimcilik Destek Programı olarak ayırdık. Girişimcilik destek programı ve Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında 2020 yılında ilimizdeki 180 girişimcimize 2.967.000 TL destek ödemesi gerçekleştirildi" açıklamasında bulundu.

“UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SANAL ORTAMA TAŞINDI”

Abdurrahman Usta, Girişimcilik eğitimlerinin sanal ortama taşındığını belirterek, 2019 yılında uygulamalı Girişimcilik eğitimlerini sanal ortama taşıdıklarını, kişiler kolay bir şekilde internet üzerinden e devlet şifreleri ile online eğitimlerini tamamlayabileceklerini ve aynı zamanda 2019'dan önce yüzyüze alınan eğitimler sonunda alınan belgenin süresi 31 Aralık 2020 tarihi itibariyle geçerlilik süresinin dolduğunu aktardı.

“2020 YILINDA EN ÇOK FAYDALANILAN DESTEK PROGRAMI İŞ BİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI OLDU”

2020 yılında da iş birliği destek programına Bolu’da çok büyük bir başvuru sayısı aldıklarını dile getiren Usta; “Bu destek kapsamında Gerede'de iki tan deri işleme tesisi kuruldu. Savunma sanayisine yönelik bir desteğimiz var. Bolu'da ve Türkiye'de ilk defa üretilecek bir tabanca parçası için proje yazıldı. İnşallah kısa zamanda üretime başlayacak.   İş Birliği Destek programı kapsamında 4 farklı projeye 2020 yılında 4.720.000 TL destek ödemesi yapıldı" şeklinde konuştu.

“KOBİ GEL DESTEK PROGRAMININ ÇAĞRIYA ÇIKMASINI BEKLİYORUZ”

Kobi gel destek programının 1 milyon üstü bir destek programı olduğuna dikkat çeken Abdurrahman Usta; “2021 yılında bizim dönemsel olarak çağrıya çıkarak başvurularını aldığımız imalat sanayine yönelik Kobi Gel destek programımız var. 2021 yılında bunun çağrıya çıkmasını bekliyoruz. Kobi-gel, 1 milyon üstü olan bir destek programıdır. Her zaman hali hazırda açık bir program değildir. Programın duyurusu yapılır ve belirli bir aralıkta başvurusu alınır. 2020 yılında bu alanda çok güzel bir başvuru sayısı yakaladık.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim