Bolu Kadın Platformu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, İzzet Baysal Caddesinde yürüyüş düzenlendi.

Caddede bulunan İzzet Baysal Heykeli önünden başlayan yürüyüş Kent Meydanına kadar devam etti. Yürüyüşe katılan kadınlar, cadde boyunca ellerinde pankartlarla slogan atarak yürüdüler.

Kent Meydanında yürüyüşün tamamlanmasının ardından, Kadın Platformu adına Ses Eşbaşkanı Bircan Öztop tarafından basın açıklaması yapıldı.

Bircan Öztop açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Ataerkil kapitalist sisteme karşı aldığımız güçle bu 8 Mart’ta yine alanlardayız. Çünkü adil, eşit ve özgür bir yaşamın biz kadınların mücadelesi ile kurulacağının farkındayız. Ülkemizde ve dünyada küresel sermayenin ortaklığında cinsiyetçi iktidarlar eliyle yürütülen politikalar, emeğimiz üzerinden kurulan sömürüyü her geçen gün daha da arttırıyor. Ekonomik krizle birlikte daha çok yoksullaşmaya, çalışma yaşamının ayrılmaz parçası haline getirilmiş, baskı şiddet ve mobbinge kreşleri kapatıp, kadınlara yüklenmeye çalışılan bakım hizmetleri nedeniyle ücretli işlerde çalışmamızı engelleyen politikalara karşı durmaya ev içerisinde görünmez kılınıp, değersizleştirilen emeğimize sahip çıkarak mücadelemizi büyütüyoruz. Kamusal alanları, yaşam alanlarını daraltarak bizi eve hapsetmeye çalışanlara, bizi babayla, kocayla, aile ile tanımlayanlara işsiz bırakarak, itaate zorlayanlara karşı örgütlü kimliğimizle ve sendikalaşma hakkımızla sahip çıkıyoruz.”

Editör: TE Bilisim