Bolu Kadın Platformu adına Eğitim Sen Kadın Sekreteri Sevcan Altun Bozoğlan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle yürüyüş düzenleyeceklerini bildirdi. Bozoğlan; “2019 'un Eylül ayında 53 kadın, Ekim ayında 36 kadın katledildi. Kadına yönelik her türlü şiddete karşı, birikimimiz ve haklılığımızdan aldığımız güç ile mücadele etmeye devam devam ediyor, herkesi sesimize ses katmaya çağırıyoruz” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Kadın Platformu,25 Kasım Pazartesi Belediye Meydanı İzzet Baysal Anıtı önünde başlayan ve İzzet Baysal Caddesi boyunda devam eden yürüyüş düzenleyecek. Yürüyüşte Bolu Kadın Platformu tarafından Kadın cinayetleri ve Kadın Şiddeti protesto edilecek.

Bolu Kadın Platformu adına yazılı açıklama yapan Eğitim Sen Bolu Şube Kadın Sekreteri Sevcan Altun Bozoğlan; “Eğitimde, kamusal alanda, sokakta her geçen gün hayatımız dini referanslarla, erkek diliyle şekillendirilmeye çalışılıyor. Gericilik karabasan gibi kadınların üzerine çökmeye devam ediyor.

Özgürlüğümüze, bedenimize, hayatımıza, uzatılan her dil kadın katliamlarına meşruiyet üretiyor, adeta kadın katliamı yaşanıyor. 2019 'un Eylül ayında 53 kadın, Ekim ayında 36 kadın katledildi.

“YAŞAMAK İSTİYORUZ!”

Artık bir kişi daha eksilmek istemiyoruz. Laik bir yaşamı, sözümüzü örgütleyebilme, hayatı değiştirme iradesinde ve iddiasındayız.  , birikimimiz ve haklılığımızdan aldığımız güç ile mücadele etmeye devam devam ediyor, herkesi sesimize ses katmaya çağırıyoruz. Herkesten bir çıt çıksa dünyanın duymazdan gelemeyeceği bir koro olacağız.” ifadelerini kullandı.

PROGRAM:

Toplanma Yeri: Belediye Meydanı İzzet Baysal Anıtı önü.

Tarih: 25 Kasım Pazartesi

Toplanma saati:16.45

Yürüyüş Başlama saati:17.15

Editör: TE Bilisim