Gerede Belediyesi, Ramazan ayının 15. gününün Dünya Yetimler Günü olması münasebetiyle Türkiye genelinde bu yıl 5.si düzenlenen Kardeşlik İftarını yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Gerede Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Ramazan Dede Bilgievi tarafından organize edilen, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar´ın ev sahipliğinde “Kardeşlik İftarı” düzenlendi. İftara Belediye Çocuk Meclis Üyeleri, yetim ve öksüz çocuklar, muhacir çocuklar, Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, Belediye Başkanı Mustafa Allar, İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Gökçe, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Ali Şafak, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Serap Çığrılı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ersin Kaşka, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Ethem Çakır, Şehit Fatih Kalu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ramazan Atalay katıldı.

Verilen iftar yemeğinin ardından açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Mustafa Allar, Bugünün Dünya Yetimler Günü olduğunu, mübarek Ramazan ayının yalnızca zenginle fakiri kaynaştıran ve paylaşma hazzını hatırlatan bir ay olmadığını, aynı zamanda kardeşliklerin hatırlanmasına da vesile olan bir birliktelik çağrısı olduğunu söyledi. Başkan Allar konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Çağrım, barışın, birlikte yaşamanın, acıların geride bırakılıp mutlu günlere kavuşmanın ve paylaşmanın da bir çağrısıdı. Aramızda Suriye’den muhacir olarak gelen çocuklarımız da var. Aynı zamanda çocuk meclisi üyelerimiz var. Bu çağrıya kulak veren ve Ramazan ayı boyunca toplumun tüm kesimlerine ulaşan, yoksulların sofralarına misafir olan AK Partili belediyeler, yurt genelinde yetimlerin aynı sofrada buluştuğu ´Kardeşlik İftarları´ düzenledi. Bütün Belediyelerimizin il ve ilçe sınırları içerisinde düzenlediği toplu iftarlardan farklı olarak, bu yıl beşinci defa hep birlikte aynı başlık altında misafirlerimizle buluşuyoruz, doğudan batıya büyük bir iftar sofrasının bir parçası da Gerede olmuştur. Bu tür iftar organizasyonlarının yanı sıra aşevimizde yaklaşık 600 aileye, yani 2700 kişiyi hayırseverlerimizle buluşturuyoruz. Yine Ramazan Dede Bilgievimiz de ‘Giymediklerinizi giyecekler var’ kampanyası adı altında vatandaşlarımızdan aldığımız ütülü ve temiz giysileri yine ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Birlikteliğin ve paylaşmanın daha iyi bir şekilde anlaşıldığı bu mübarek ayda Ramazan sevincini hep birlikte yaşamak ve bu sevinci paylaşmak için düzenlediğimiz bu yemeğe katılımlarından dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Belediyemiz Halkla İlişkiler Müdürlüğü personelimize, Ramazan Dede Bilgievi Müdürlüğü Personelimize, iftar programına katkı sağlayan ve çocuklarımıza bayram hediyesi takdim eden hayırsever işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.”

İftar sonrası çocuklar, büyük ilgi gösterdiği Belediye Başkanı Mustafa Allar ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. Program sonunda hayırseverler tarafından karşılanan hediye çekleri çocuklara takdim edildi.

Editör: TE Bilisim