(Özel Haber: Oğuzhan EKE) - Bolu’da yaşayan Turan Kurul, biri otizmli biri de böbrek hastası olan çocuklarına karavan almak için iletişime geçtiği ve kendisini ‘Hacı’ olarak tanıtan A.K.’ye 70 bin lira gönderdi. Parasını ödediği karavanı almadığını belirten Kurul, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Tavuk fabrikasında işçi olarak çalışan 44 yaşındaki Turan Kurul, otizmli oğlu Musa Kemal (3) ve böbrek hastası oğlu Mertcan (12) için taşınabilir karavan almaya karar verdi. Çocuklarıyla birlikte köyündeki arsasında karavanda vakit geçirme hayali kuran Kurul, internet üzerinden karavan arayışına girdi. Karavan fiyatlarının 300 ile 500 bin lira arasında değişmesi nedeniyle aradığı karavanı bulamayan Kurul, sosyal medyada 95 bin lira değerindeki karavan ilanını gördü.

TELEFON ÜZERİNDEN İLETİŞİME GEÇTİ

Karavanı satın almak için karı – koca olduklarını ifade eden Z.K. ve A.K ile iletişime geçti. ‘Whatsapp’ uygulaması üzerinden bir süre pazarlık yapıldıktan sonra, karşısındakilere güvenen Kurul, kendisine gönderilen İBAN numarasına anlaştıkları 85 bin liranın 70 bin lirasını kredi çekerek gönderdi. Kalan 15 bin lirayı da karavanı teslim aldıktan sonra vermek için anlaştı. Ancak paranın yatırıldığına dair dekontu gönderdikten sonra, Z.K. ve A.K. ile iletişimi kesildi. Karavanı ise teslim alamadı. Kurul, savcılığa suç duyurusunda bulundu. A.K.’nin iletişime geçtiği telefon numarasına ulaşılamıyor.

“HACILIKLARI FALAN KENARDAYMIŞ”

Kurul, karavanın satışı için konuştuğu A.K.’nin kendisini ‘hacı’ olarak tanıttığını ifade ederek, “Düzce, Adapazarı… Konteyner alabileceğimiz yerlere başvurdum ama maliyeti yüksek olduğu, alım gücüm olmadığı için sosyal medya üzerinden bu konteyneri buldum. ‘Biz hacıyız, ben hacıya gittim geldim, ben senin 1 liranı yemem, etmem, gitmem. Yerimi sattığım için bu konteyneri satacağım’ gibisinden bazı şeyler konuştu. ‘Benim için para değil, insanlık önemli’ ama bunların görüşünü o şekilde değilmiş. Hacılıkları falan kenardaymış yani” dedi.

“70 bin lira kredi çektim”

Kurul, ödeme yapmak için kredi çektiğini, ancak karavanı teslim alamadığını söyleyerek, “Bir bankadan kredi çektim. 70 bin lira kredi çektim, başka bir banka üzerinden gönderme yaptım. Taşkesti’ye çıktım, gittim, konteyner gelecek diye. Akşamüzeri olduğunda, aradığımda kimseye ulaşamadım. Çok aradım… Akşamdan sabaha kadar hiç uyku uyumadım. Devamlı aradım, hâlâ da arıyorum. Hiç birine ulaşılmıyor. Nakliyeci oradan yüklediği anın fotoğrafını attı ve hepsini silmiş” ifadelerini kullandı.

“SAVCILIĞA ŞİKAYETTE BULUNDUM”

Savcılığa şikayette bulunan Kurul, “Şikayette bulundum. Savcılığa şikayette bulundum. Benim canım yandı. Bir başka garibanın canı yanmasın. Benim çocuklarımın ahı da kimsede kalmasın. Ben bunu 24 ay çalışıp ödeyeceğim ama nasıl ödeyeceğim. Nasıl ödeyeceğim? Çocuklarıma ilaç parası mı alacağım, zaten böbrek rahatsızlığı olanın yurt dışından Euro ile ilaçları geliyor. Ben hangi birine çıkışacağım?” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE