Bolu Belediyesi’nde AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar, Şubat’taki Meclis Toplantısı’nda Belediye Başkanı Tanju Özcan’a su şişesi fırlattı. Özcan,  özür dilememesi üzerine yönetmelikteki hakkını kullanarak Çınar’ı Meclis’ten çıkarttı.

Yaşanan gerginlik Nisan ayı Belediye Meclisi toplantısında yeniden gündeme geldi. Konu üzerinden Tarım ve Orman eski Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Başkan Özcan ile karşı karşıya gelince olanlar oldu, gerilim giderek arttı. 

Haber: Aslı Akış

Özcan’a “Benimle sarhoş sarhoş konuşma ayık kafayla çık karşıma” diyen Tarım ve Orman eski Bakan Yardımcısı Fatih Metin’e jet hızıyla cevap geldi.

Özcan, Metin’ e ‘Vahdettin çocuğu’ benzetmesi yaparak; “Senin sahibinde işgalcilere dünyayı dar eden Atatürk’e ayyaş demişti. Sen Vahdettin’in, ben Atatürk’ün çocuğu. Değişen birşey yok kafa aynı. Kuyruk acın o kadar büyük ki aklının önüne geçmiş. Sen Allah’tan korkmayan kuldan utanmayan zavallıymıssın. İşine bak diyeceğimde işin de kalmadı’ şeklinde göz dağı verdi.

“HERKESE HAKARET ETMEYİ NORMAL GÖREN BİR ADAMSIN”

Fatih Metin’in Hacer Çınar’a destek amaçlı yazdığı söylemler ikili arasında resmen bireysel çekişmeye döndü.

Metin, bu kez Özcan’ın üslubunu eleştirerek  “Seni insanlığa davet etsem yol tarifi isteyecek bir adamsın. Herkese hakaret etmeyi, aşağılamayı o kadar normal gören ve eleştiriye kapalı bir insansın ki, üslubunla da bunu yine göstermişsin.” Dedi.

“HADSİZLİK YAPMA”

Özcan ise Metin’i hadsizlik yapmakla itham ederek; “Bir dönem Mv. 4 dönem Bakan Yardımcılığı yapan seni Bolu’ya davet etsem navigasyona sarılırsın. Bana cevap yetiştirmeyi bırak yaptıkların için benden özür, mübarek ayda iftiraların için Allah’tan af dile. Bana bulaşma git kankan kaçakçı Tanju Çolakla tavla oyna. Hadsizlik yapma” söylemleriyle açtı ağzını yumdu gözünü.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ