(Haber: Oğuzhan EKE) – Tarihi Kızılay Hamamı’nın yenilenmesi için Kızılay’ın 3 ay içerisinde ihaleye çıkacağı ifade edildi.

Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan ve tarihi 250 yıl kadar önceye dayanan Kızılay Hamamı, yıllardır atıl durumda bekliyor. Bolulu vatandaşların, restore edilmesini istediği hamam için Bahçelievler Mahallesi sakinleri ve Kızılay Bolu Şube Yönetimi, atıl durumdaki hamamın önünde toplantı yaptı.

Vatandaşlar, Kızılay yönetiminden hamamın restore edilmesini istedi. Toplantıda hamamın yıllardır kullanılmaz halde bulunduğu belirtildi. Hamamın gece saatlerinde ahlaksız davranışlar sergileyen şahıslar tarafından kullanıldığı belirtildi.

Hamamın tekrar kullanılabilir hale getirilmesi için yapılan çalışmaları ise Kızılay Bolu Şube yöneticisi anlattı. Kızılay’ın ulusal çapta düzenlediği iki ihaleye hiçbir firmanın katılmadığı, daha sonrasında yenileme işinin Kızılay Bolu Şubesine devredildiği dile getirildi.

Yerel çalışmalar sozrasında Bolu’da bir yatırımcının yenileme için teklifleri kabul ettiği ancak geçen süreçte artan inşaat maliyetleri nedeniyle işten çıktığı belirtildi. Pandemi, deprem ve ekonomik sıkıntılara dikkat çekildi.

Toplantıda, son olarak hamamının onarımı için 3 ay içerisinde yeniden Kızılay tarafından ihaleye çıkılacağının altı çizildi.

Ayrıca gece saatlerinde yaşanan olumsuz durumlar için bir güvenlik görevlisinin hamama görevlendirildiği belirtildi. Öte yandan, hamamın getirisinin, yapılan masrafı karşılamayacağının da altı çizildi.

Toplantı, karşılıklı istişarelerin ardından sona erdi.

Editör: Oğuzhan EKE