KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, Girişimciliği Geliştirme Destek Programı’ndan faydalanan girişimcilerin KOSGEB ile protokol yapan bankalardan kullanacakları kredinin faiz/kar payı oranının büyük kısmının KOSGEB tarafından karşılanacağını söyledi.

KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, yaptığı açıklamada, daha önce ‘Yeni Girişimci Destek Programı’, 2019 yılından itibaren ise olan ‘Girişimciliği Geliştirme Destek Programı’ adıyla girişimcilere sunulan programlardan faydalanarak işletmesini kuran girişimcilerin, KOSGEB ile protokol yapan bankalardan kullanacakları kredinin faiz/kar payı oranının büyük kısmının KOSGEB tarafından karşılanacağını söyledi.

“FAİZ/KAR PAYI ORANININ BÜYÜK KISMINI KOSGEB ÖDEYECEK”

KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta’nın yaptığı açıklama şu şekilde: “KOSGEB’in gerek 2019 yılından önce uygulamada olan Yeni Girişimci Destek Programı, gerekse de 2019 yılından itibaren uygulanan ve halen güncel olan Girişimciliği Geliştirme Destek Programı’ndan faydalanarak işletmesini kuran girişimcilerin KOSGEB ile protokol yapan bankalardan kullanacakları kredinin faiz/kar payı oranının büyük kısmını KOSGEB tarafından karşılanacaktır. KOSGEB’in yakın zamanda uygulamaya koyduğu KOBİ Finansman Destek Programı kapsamında, KOSGEB desteğiyle işini kurmuş olan girişimcilerin protokole taraf bankalardan 12 ay vadeli ve 50 bin TL’ye kadar kullanacakları işletme kredisinin yıllık %13.75 olan faiz/kar payı oranının %10’luk kısmı KOSGEB tarafından karşılanacak olup, kalan 3.75’lik oran işletme tarafından finanse edilecektir.

VADE SÜRESİ EN FAZLA 18 AY

Girişimcilerin kullanacağı işletme kredisi için vade süresi en fazla 18 ay olabilmektedir. Vadenin 18 ay olması durumunda uygulanacak senelik faiz/kar payı oranı %14 olup yine bu oranın %10’luk kısmı KOSGEB tarafından karşılanacak, kalan %4’lük oran ise yine işletme tarafından finanse edilecektir. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda kullandırılan kredi tutarı üst limiti 70 bin TL olarak uygulanacaktır.

Kullandırılacak kredinin, kredi üst limitinin altında olması halinde faiz/kâr payı tutarı aynı oran korunarak hesaplanacaktır. Oran ve tutarlar Protokol imza tarihinden itibaren 1 yıl geçerli olacaktır.

İşletmelerin kredi anapara ve kendi paylarına düşen faiz/kâr payı ödemeleri vade süresince aylık eşit taksitler halinde yapılacaktır. Krediyi kullandıracak olan bankanın girişimcinin başvurusunu uygun bulması durumunda KOSGEB kredi faiz/kar payını yukarıda belirtilen oranlar dâhilinde karşılamaktadır.

Editör: TE Bilisim