(HABER: ASLI AKIŞ) - KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, “Gıda Tarım ve Hayvancılık” ve “Yapı, Mobilya & Ev Tekstili” fuarında stant açan işletmelere KOSGEB’den 345 bin 90 TL geri ödemesiz destek ödemesi yapıldığını söyledi.

Bolu'da Expolife fuarcılık tarafından 21-24 Eylül 2023 tarihlerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık” ve “Yapı, Mobilya & Ev Tekstili” fuarı düzenlendi.  Fuarda pek çok firmada stant açtı. 18 işletme ise KOSGEB tarafından desteklendi.

KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, yapılan geri ödemesiz destekler hakkında bilgi vererek;  “Bolu'da Expolife fuarcılık tarafından 21-24 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenen “Gıda Tarım ve Hayvancılık” ve “Yapı, Mobilya & Ev Tekstili” fuarında stant açan işletmelere KOSGEB den 345.090 TL geri ödemesiz destek ödemesi yapıldı.

“18 İŞLETMEYE DESTEK ÖDEMESİ YAPILDI”

KOSGEB’in İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamındaki Yurt içi Fuar Desteği olarak ilimizde 21-24 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenen fuarda stant açan firmalarından destek programına başvurarak ödeme talebinde bulunan 18 işletmeye 345.090 TL destek ödemesi gerçekleştirildi” şeklinde konuştu.

“100.000 TL’YE KADAR DESTEK ÖDEMESİ YAPILABİLMEKTEDİR”

Usta, KOSGEB tarafından sağlanan 16 alt destekten biri olan Yurt İçi Fuar Desteğinde işletmelerin alabileceği destek miktarını da aktararak; “Küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet güçlerinin, kurumsallaşma-markalaşma düzeylerinin ve ekonomideki paylarının arttırılması, kapasitelerinin geliştirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kobilerin başvurusuna açık olan İşletme Geliştirme Destek Programı kapsamında KOSGEB tarafından sağlanan 16 alt destekten biri olan Yurt İçi Fuar Desteğinde işletmelere destek başvurularının onay tarihinden itibaren 2 yıl içerisinde stant açarak katılım sağladıkları fuarlara ilişkin 100.000 TL’ye kadar destek ödemesi yapılabilmektedir” ifadelerine yer verdi.

FUARLARIN KONUSUNA GÖRE DESTEKLER DEĞİŞİYOR

Fuarların kapsamı ve destek ödemeleri noktasında da paylaşımda bulunan Abdurrahman Usta; “KOSGEB tarafından destek kapsamına alınan ve katılım sağlanacak fuarlarda, Fuar Organizatör Kuruluşundan temin edilen; boş alan (yer) kirası ile standart stant konstrüksiyonu ve dekorasyonu giderlerini kapsamaktadır. Destek üst limiti Yurt İçi Uluslararası İhtisas Fuarları, Yurt İçi İhtisas Fuarları ve İzmir Enternasyonal Fuarı’nda m² başına 600 (altı yüz) TL Konusu savunma, havacılık veya uzay olan fuarlar için m² başına 1.200 (bin iki yüz) TL olarak uygulanmaktadır” dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK