KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında başvuruların sonuçlandığını açıklayarak, “Başvurusu kabul edilen 21 işletmeye KOSGEB Bolu Müdürlüğü tarafından 31,5 milyon destek ödemesi sağlanacak” dedi.

Haber: Emine Arzu Bayseç

KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında, işletmelere makine-teçhizat-yazılım ve personel desteği veriliyor. Destekten yararlanmak isteyen işletmeler de projelerini hazırlayarak, KOSGEB’e başvurularını yaptı. KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, Projesi desteklenen işletmelere proje kapsamında yerine getirmeyi taahhüt ettikleri hizmet giderlerini gerçekleştirmeleri durumunda işletme başına 1 milyon 500 bin destek sağlanacağını vurguladı.

“BAŞVURU SONUÇLAR BELLİ OLDU”          

Bolu’da 21 işletmenin başvurusunun kabul edildiğini belirten İl Müdürü Usta, “Geçtiğimiz aralık ayında başvuruları alınmaya başlanan ve imalat sanayinde dijitalleşme ile imalatçı KOBİ'lerin rekabet güçlerini ve verimliliklerini artırmak amacıyla üç farklı proje teklif çağrısı ile duyuruya çıkılan KOBİ Gelişim Destek Programına ilişkin başvuru sonuçlar belli oldu.

“21 İŞLETMENİN PROJESİ DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI”

Bolu da KOBİ'lerin rekabet güçlerini ve verimliliklerini artırması konulu çağrıya başvuran 34 işletmeden 21 işletmenin projesi desteklenmeye hak kazandı. İşletme başına 1,5 milyon üst limiti olan destek programına başvurusu kabul edilen 21 işletmeye KOSGEB Bolu Müdürlüğü tarafından 31,5 milyon destek ödemesi sağlanacak” şeklinde konuştu.

“İŞLETME BAŞINA 1 MİLYON 500 BİN DESTEK SAĞLANACAK”

Usta, İşletme başına 1 milyon 500 bin lira destek sağlanacağını işaret ederek; “KOSGEB tarafından 13 Aralık 2022 ile 11 Ocak 2023 arası başvuruları alınmaya başlanan çağrı esaslı Kobi Gelişim Destek Programı programına başvuran işletmelerin proje değerlendirme süreçleri tamamlanmış ve desteklenmeye hak kazanan işletmeler belli olmuştur. İlimizden başvuran 34 işletmenin 21’nin projesi değerlendirme sonucu desteklenmeye hak kazanmıştır. Projesi desteklenen işletmelere proje kapsamında yerine getirmeyi taahhüt ettikleri Makine teçhizat, yazılım, personel istihdamı ve hizmet giderlerini gerçekleştirmeleri durumunda işletme başına 1 milyon 500 bin destek sağlanacak.

Gerçekleştirilecek personel istihdamı için destek geri ödemesiz olarak sağlanacak.  Makine teçhizat, yazılım ve hizmet giderlerinde ise faizsiz ve proje süresinin tamamlanmasından 12 ay sonra geri ödeme ilk taksiti başlayacak ve 4’er aylık 6 eşit taksitte geri ödemesi tamamlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE