Düzce’de trafikte uymaları gereken kuralları ihlal eden motosiklet sürücülerine trafik ekiplerince ceza yağdı. Şehir merkezinde sabit ve seyir halinde denetim yapan ekipler, 85 motosiklet sürücüsünden 75’ine çeşitli maddelerden cezai işlem uyguladı.

Düzce’de yaz mevsimi boyunca hem birçok kazaya karışan hem de vatandaşların yoğun şikayetlerine konu olan motosiklet sürücülerine karşı Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri denetim başlattı. Seyir halinde ve sabit olarak yapılan denetimlerde kuralları ihlal ederek motosiklet kullanan sürücüler tespit edildi. Ayrıca sabit uygulama noktalarında da ekipler motosiklet, elektrikli bisiklet sürücülerin kasklarını kontrol etti. Ekipler ayrıca şikayetlere konu olan abart egzozlu motorları da tespitini yaptı. Ekipler, sabit yaptıkları uygulamalarda sürücü ve yolcuların kaskını, motor belgelerinin kontrolünü de gerçekleştirdi.

Ekipler, uygulamalarda 85 motosiklet sürücüsünü denetlerken 27 sürücüye kask kullanmamaktan, 9 sürücüye ehliyetsiz motosiklet kullanmaktan, 4 sürücüye ise yetersiz ehliyet ile motosiklet kullanmaktan ve ayrıca çeşitli maddelerden toplam 75 sürücüye 130 bin 261 TL cezai işlem uyguladılar. Uygulamaya takılan 6 motosiklet ise trafikten men edildi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ