Bayrama iki gün kala hareketliliğin arttığı Kurban pazarında Bolu merkez köyler ile farklı illerden getirilen küçükbaş ve büyükbaşların satışları devam ediyor.

Haber: Aslı Akış-Servet Gökçek-Nilay Çelik

Küçükbaşların 5 bin liradan başlayıp 10 bin liralara kadar alıcı bulduğu pazarda büyükbaşın hisseleri ise 10 bin liradan başlıyor.

Üreticiler kurbanlıkları satarken, vatandaşlar bütçelerine uygun hayvan arayışında.

Bütçelerine uygun kurbanlık almak isteyen vatandaşlar ile satıcılar arasında da zaman zaman sıkı pazarlıklar yaşanıyor.

KÜÇÜKBAŞLAR 2 BİN 500’DEN BAŞLIYOR

Pazardaki bir kurban satıcısı ise; “Padoklarımız da mallarımız mevcut. Müşterimizde tek tük geliyor. Aşırı bir yoğunluk yok ama elimizdeki mallarımızı bitirdik.  Geçen sene en iyi küçükbaş 2 bin 500 TL idi bu sene 5.000 ile 10.000 TL arasında gidiyor.” İfadelerini kullandı.  

“BÜYÜKBAŞLARDA YÜZDE 150’LİK ARTIŞ VAR”    

Yenicepınar köyünden Hayvanlarını kurban pazarına getiren besici Deniz Bulut, satışların güzel olduğundan duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “ satıcı olarak memnunuz. Büyükbaşlarda geçen yıla oranla bu sene yüzde 150’lik bir artış söz konusu. Malum enflasyon ortada. Müşreti memnuniyetimiz var kesimde yapıyoruz. Kurban pazarlığı seviyor o yüzden olmazsa olmaz.” şeklinde konuştu.

Kurbanlık almaya gelen bir vatandaş geçen yıl arasındaki fiyatları kıyaslayarak; “Geçen yıla göre fiyatlar yüksek hemen hemen üç katı gibi. Geçen seneye nazaran her şey iki-üç misline çıktı. Bende 6 bin 500 TL’den küçükbaş aldım” dedi. 

Kurbanlık almak için Bolu Belediyesi Hayvan Pazarı'na gelen vatandaşlar, hayvan sahipleriyle yaptıkları sıkı pazarlığın ardından satın aldıkları kurbanlıkları araçlarına yükleyerek götürüyorlar.

Arife ve bayramın birinci günü de kurban pazarında yoğunluk bekleniyor.

Ayrıca Bolu Belediyesi tarafından hayvan pazarının hemen yan tarafında bulunan kesim alanı, Kurban Bayramı’nda vatandaşların hizmetine sunulacak.

6-114-295-212-723-501-88

Editör: Servet GÖKÇEK