(HABER: SERVET GÖKÇEK) - Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce (DEHAM) gerçekleştirilen 9. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere düzenlenen etkinlikle sertifikaları verildi.

Etkinliğe, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erol Ayaz, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ayhan Çetinkaya, akademisyenler ve kursiyerler katıldı.

Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi, 20 Kasım – 30 Kasım 2023 tarihleri arasında 9. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu düzenledi. Kurs kapsamında 46 katılımcıya, 40 saat teorik ve 35 saat uygulamalı eğitim verildi.

Eğitimde, hayvan deneyleri etiği ve mevzuat, deney hayvanları biyolojisi, deney hayvanlarının üretimi ve beslenmesi, tutuş teknikleri, ilaç verme ve enjeksiyon yöntemleri, kan ve örnek alma yöntemleri, anestezi ve ötenazi yöntemleri, temel laboratuvar güvenliği ve işletmesi konuları işlendi.

Kurs sonunda yapılan teorik ve uygulamalı sınavlarda başarılı olan 41 katılımcıya sertifikaları Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve akademisyenler tarafından verildi.

Editör: Servet GÖKÇEK