Bolu’da, LGS’den 500 tam puan alan Taha Can Tekin, Galatasaray Lisesinde okumak istediğini söyledi.

Özel Haber: Oğuzhan Eke – Aslı Akış

Milli Eğitim Bakanlığı, 4 Haziran’da gerçekleşen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının sonuçlarının açıklandığını duyurdu. 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği sınavda, 562 öğrenci tam puan aldı. Bolu’da yaşayan Orhan Gazi Ortaokulu öğrencisi 14 yaşındaki Taha Can Tekin de 500 tam puan öğrenciler arasında yer aldı.

“BEKLEDİĞİM BİR BAŞARIYDI”

Sonuçların açıklanmasıyla mutluluğunu ailesiyle yaşayan Taha Can Tekin, Galatasaray Lisesi’nde okumak istediğini söyleyerek, “Sürece bolca soru çözerek, bolca kitap okuyarak hazırlandım. İlk başta günde 140 soruyla başladım, ardından da en sonunda 290 soruya kadar çıktım. Tabi ki beklediğim bir başarıydı. Galatasaray Lisesinde okumak istiyorum” dedi. Sınava girecek yaşıtlarına öğrencilere tavsiye veren Tekin, “Bol bol soru çözmeleri, öğretmenlerini derslerde dikkatli dinlemeleri, bol bol kitap okumalılar” ifadelerini kullandı.

“ONUN İÇİN ÇOK MUTLU VE GURURLUYUZ”

Baba Şefik Tekin, çocukları için koordineli çalıştıklarını belirterek, “Oğlumuz LGS’de Türkiye şampiyonu oldu. Onun için çok mutlu ve gururluyuz. İnşallah istediği yerlere gider. Bundan sonraki eğitim hayatında başarılar diliyorum oğluma. Biz ailecek eğitimlerinde, ders çalışmasında onu rahatlatarak, fazla sıkmadan, eğitim materyallerinde birçok farklı yayın alarak, soru çözdürerek, öğretmenleriyle koordineli çalışarak, başarı elde ettiğimize inanıyorum” diye konuştu.

“YERİ GELDİ FİLM DE İZLEDİK”

Anne Gülcan Tekin ise çocuklarının eksiklerini tamamlamak için sürekli planlar yaptıklarını işaret ederek, “Taha Can ile oyunlar da oynadık, yeri geldi film de izledik. Yeri geldi planlarını biraz bozduk, tekrar planlar yaptık. Daha eksiklerini anlayarak, eksiklerini tamamladık. Planlı, özverili çalışmasına yardımcı olduk”  şeklinde konuştu.

IMG_9433IMG_9452IMG_9425IMG_9447

Editör: Oğuzhan EKE