İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcanziyaret etti. Ziyaretin ardından CHP'den ihraç edilen ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet eden Başkan Tanju Özcan'ın, 2024 yılındaki yerel seçimlerde İYİ Parti'den aday gösterileceği iddia edildi.

HABER: ASLI AKIŞ

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında Millet İttifakı'ndan ayrılık sinyalleri veren İYİ Parti hakkında gündeme bomba gibi düşen iddialar ortaya atıldı.

Kulislerde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın İYİ Parti’den aday olacağı konuşulurken İYİ Parti'li Ayşe Sucu'nun ziyareti iddiaları kuvvetlendirdi.

Başlattığı “Adalet ve Değişim” yürüyüşüyle Bolu'dan Ankara'ya kadar yürüyen, partisine muhalif çıkışları nedeniyle CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti’den aday olacağı iddia edildi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu’nun Tanju Özcan’ı makamında ziyareti ise iddiaları güçlendirdi. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaret ile ilgili ise açıklama yapılmadı.

Başkan Özcan, TV100'de konuk olduğu Doğru Yorum programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştu.

“SAYIN AKŞENER’LE ÇOK YAKIN BİR İLİŞKİMİZ VAR”

Özcan, İYİ Parti'ye katılma iddiaları hakkında "Sayın Akşener’le çok yakın bir ilişkimiz var. Parti programında ayrı düşen birkaç detay dışında pek bir sıkıntı yok. Ama bu illa da İYİ Parti'ye katılacağım anlamına gelmiyor.” yorumunu yapmıştı.

“BAĞIMSIZ OLARAK GİRMEYİ PLANLIYORUM”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2024 yılında gerçekleştirilecek yerel seçimlerinde bağımsız gireceğini söylemişti.

İYİ PARTİ'DEN ADAY GÖSTERİLECEK İDDİASI

Daha önceki açıklamalarında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yakın ilişki olduklarını belirten Özcan'ın İYİ Parti'den aday gösterileceği iddiası şimdiden ses getirdi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ