Bolu Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen Bolu Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Olağan Genel Kurulu’nda tek liste ile gidilen seçimde, mevcut Başkan İlhami Otacıoğlu tekrar Bolu Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği başkanlığına seçildi.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Genel Kurul Bolu Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen, Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti il başkanları ve üye muhtarların katılımıyla düzenlenen olağan genel kurulda tek liste halinde yapılan seçimde mevcut Başkan İlhami Otacıoğlu tekrar başkanlığa seçildi.

Genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra mevcut yönetimin denetleme kurulu raporu okundu. Yönetim ve denetim kurulları ibra edildi.

“Genel kurulumuzda muhtar arkadaşlarımızın çoğunluğu katıldılar”

Bolu Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı seçilen İlhami Otacıoğlu ise 3 yılda bir yapılan genel kurulu yaptıklarını söyleyerek ve katılan herkese teşekkür ederek bir konuşma yaptı. Otacıoğlu, “Bolu Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği olarak, 3 yılda bir yapılması gereken genel kurul toplantımızı yapmış bulunmaktayız. Genel kurulumuzda muhtar arkadaşlarımızın çoğunluğu katıldılar. Kendilerine hepsine teşekkür ediyorum. Ayrıca belediye başkanımıza teşekkür ederim toplantımıza katıldığı için. Sivil toplum örgütlerinden yetkililer vardı muhtarlar dernek başkanımız Fikret Bey teşekkür ederim. Gelemeyenler mesajlarını gönderdi tabi bunlar bizi memnun etti. Sayın valimiz programından dolayı katılamadı katılanların hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Bizde seçilmişler olarak hizmet etmekten memnun oluyoruz”

Muhtarlık müessesinin Osmanlı Döneminden kalma bir kuruluş olduğunun altını çizen Otacıoğlu, “Bizler Bolu’da muhtarlar olarak eski bir kuruluş müessesenin önderliğini yapıyoruz. Biliyorsunuz bu muhtarlık müessesi Osmanlı Döneminde kurulmuş günümüze kadar gelmiştir. Muhtarlık müessesi o ilde yaşayan halkın temsilcileridir. Halkın isteklerini yerine getirmekte önderlik yapmaktadır. Bizde seçilmişler olarak hizmet etmekten memnun oluyoruz” sözlerini kullandı.

“180 bin Bolu nüfusunu temsil ediyoruz”

Kaç kişiden sorumlu olduklarını söyleyen ve günün koşullarına göre kanunların yenilenmesi önerisinde bulunan Otacıoğlu, “Biz Bolu’yu temsil eden 44 mahalle muhtarıyız. 180 bin Bolu nüfusunu temsil ediyoruz. Bu nedenle muhtarların göz ardı edilmemesi lazım Muhtarların ihtiyaçlarının günün koşullarına ve şartlarına göre değişmesi lazım. Hükümetimizden, devletimizden çok eski bir kanunla idare edildiğimiz için bu kanunların günün şartlarına göre güncellenmesi ve günün şartlarına göre uygulanması bütün yaşayan Bolu halkı için veyahut bizlere için iyi olacaktır. Bundan dolayı hükümetimizden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bizler vatandaşa muhtarlıklarda hizmet etmek zorundayız”

Ramazan Ayı’nın yaklaştığı hatırlatmasında bulanan ve yapacakları yardımlardan kısaca bahseden İlhami Otacıoğlu, “Bizler yine vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacağız. Ramazan geliyor, ramazanda koli yardımında, fakir, ihtiyacı olan ailelerin yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Pandemi döneminin kendilerini çok etkilediğini ve yapacakları etkinliklerin önüne geçtiğini dile getiren Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Otacıoğlu, “Pandemi döneminden önce geziler düzenledik. Toplu halde Çanakkale Gezisi, Eskişehir Gezisi, 3 günlük Trabzon gezisi düzenledik. Fakat pandemi döneminde bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bu tür faaliyetler durdu. Bizler vatandaşa muhtarlıklarda hizmet etmek zorundayız. İnşallah bir an önce bu pandemi biter ve bu tür etkinlikleri tekrardan yaparız” şeklinde konuştu.

“Kim daha çok hizmet ederse Bolu halkı bunu zamanı geldiğinde değerlendirecektir”

Pandemi dönemine rağmen yaptıkları hizmetlere de konuşmasında yer vererek muhtar arkadaşlarına teşekkür eden İlhami Otacıoğlu, “Muhtarlar olarak mahallelerimizde cenazesi olan, hastası olan ve ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yine bu dönemde canımızı hiçe sayaraktan hizmet ediyoruz. Bundan dolayı muhtar arkadaşlarıma hizmet edenlere şükranlarımı sunuyorum. Bu seçimden sonra derneğimizde bir iki değişiklik oldu daha önce benimle birlikte görev yakan, dernek yönetiminde çalışan muhtar arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonrada biz yeni yönetim olarak bu görevi bolu halkına hizmet etmek için çalışacağız. Bizim yanımızda kim olursa olsun biz siyasi parti gözetmeksizin bolu halkının hizmetindeyiz. Kim daha çok hizmet ederse Bolu halkı bunu zamanı geldiğinde değerlendirecektir” ifadelerini kullandı.

“Mahalle Merkez Muhtarları Derneği’ne ve Bolumuza hayırlı olmasını diliyoruz”

Bolu Köy muhtarları derneği başkanı Fikret Özen ise gerçekleşen genel kurulun hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Merkez mahalle muhtarlarımızın daveti üzerine genel kurula katıldık. Bu genel kurulun mahalle muhtarlarına, Mahalle Merkez Muhtarları Derneği’ne ve Bolumuza hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

“Bolu’da ki muhtarların tek çatı altında toplanarak güçlü bir sivil toplum örgüt yapısına kavuşmasını diliyoruz”

Tek çatı çağrısını da tekrarlayan Özen, “Tabi ki bu genel kurulda her zaman seslendirdiğimiz gibi Bolu’da ki muhtarların tek çatı altında toplanarak güçlü bir sivil toplum örgüt yapısına kavuşmasını diliyoruz. Katkı sağlayanlara sağlayacaklara da teşekkür ediyoruz. Arzumuz bu yönde” ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen genel kurulun ardından Otacıoğlu’nun yönetim kurulu listesinde ise şu isimler yer aldı;

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri;

İlhami Otacıoğlu, Mehmet Karaman, Selma Hancıoğlu, Fatih Mülayim, İsmail Yaman

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler;

İsmail Usta, Abdullah Aktaş, Enver Tunç, Mehmet Çetin, Sabri Şenel

Denetim Kurulu Asil Üyeler;

Şevki Gündüz, Abdullah Akgül, Niyazi Teke

Denetim Kurulu Yedek Üyeler;

Muammer Özkan, Nuray Akmaz, Hüseyin Yıldırımer

Editör: TE Bilisim