Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki içtüzük görüşmeleri esnasında yaşananları anlattı.

Milletin kürsüsüne sahip çıktıklarını ifade eden Özcan, eylemin haklı ve halk adına yapılmış bir eylem olduğunu savundu.

Milletvekilinin sesinin kısılması ile halkın sesinin kısılmasının aynı olduğunu savunan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, konu ile ilgili açıklamasında şöyle konuştu; “Şimdi eylem derken şunu yaptık milletin kürsüsüne sahip çıktık. Bir gece orada kaldık. Meclisin kürsüsüne siyah bir örtü serdik. Bir seyyar ses cihazı getrdik. Düşüncelerimizi anlatmaya devam ettik. Neden bunu yaptık? Orada sesi kısılan muhalefet milletvekilleri değil süreleri azaltılan. Orada milletvekili nedir? Kimi temsil eder? Halkı temsil eder. Benim sesimi kısarak benim temsilcisi olduğum halkın da sesini kısmış oluyorsun. Neden rahatsız oldular? Emeklinin sorunlarının köylünün sorunlarının esnafın sorunlarının atanamayan öğretmenlerin işsiz gençlerimizin sorunlarının Türkiye Büyük Millet Meclisinde değerlendirilmesinde rahatsız oldular. Tahammül edemediler mesele bu. Biz de millet adına bu iç tüzüğün çıkmaması için mücadele ettik. Tabi sayısal çoğunluk bunlarda olduğu için, partide demokrasi olmadığı için AKP’de, tek adamın sözü geçtiği için de ve o tek adamında muhaliflerini sindirip korkuttuğu gibi kendi milletvekillerini de sindirip korkutmuş. İnanmadıkları bir düzenlemeye yine evet dediler parmak çoğunluğuyla. Ama bizim eylemimiz haklı bir eylemdi. Halk adına yapılmış bir eylemdi. Milletin sesinin kısılmasına karşı çıkan bir eylemdi. Bence hiç haklarını tartışmaya bile gerek yok.”

Editör: TE Bilisim