Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu başkanlığında ve Bolu Bağışçılar Vakfı koordinatörlüğünde başlatılan MİYAGİ - Minikler Yaşama Girişiyor projesi kapsamında öğrenciler ikinci saha ziyaretlerini Karpalas Otel’e otele yaptılar.

Bolu Belediyesi Şehir Tiyatrosu yönetmen ve oyuncularının da hazır bulunduğu programda çocuklar, aşçılık, resepsiyon, kat görevlileri, şef ve müdürlerin mesleklerini hem dinlediler hem de tiyatral bir şekilde uyguladılar. Başta genel müdür ve otel çalışanları çocuklarla yakından ilgilenirken, yaptıkları işleri titizlikle anlattılar ve uygularken eşlik ettiler.

Karpalas Genel Müdürü Uğur Özkoç; yönetici ne iş yapar, kaç personel var, bir gün içinde rutin yapılanlar nelerdir? Müdür olmak için kaç yaşında olmak gerekir gibi çocuklardan gelen soruları yanıtlarken Bolu'da ilk defa böyle bir projeye şahitlik etmekten ve ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Masaya servis açma, servis düzeni, şef, garson, komi, aşçı, resepsiyonist kimdir ne iş yapar konularını bizzat deneyimleyerek öğrenen çocuklar, aşçı eşliğinde tatlı da yaptılar. Otel idaresi tarafından hazırlanan sürpriz MİYAGİ yazılı pasta çocuklara ikram edilirken, eğlenerek öğrenilen bir Miyagi saha turu da tamamlanmış oldu.

Türkiye'de ilk kez tüm eğitim öğretim yılını kapsayacak şekilde ve kapsamlı olarak uygulanacak olan "Temel Eğitimde Girişimcilik" programı, BTSO Genç Girişimciler Kurulu ve Bolu Bağışçılar Vakfı koordinatörlüğünde ve BBV Mütevelli Üyesi Hasan AKSOY şartlı bağışlarıyla hayata geçirilen MİYAGİ projesi AİBÜ gönüllü eğitimcileri tarafından uygulanıp destekleniyor.

Editör: TE Bilisim