MÜSİAD Bolu şubesi “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Aile Anayasası” başlığı adı altında düzenledikleri seminerde Hikmet Baydar’ı konuk ediyor. Seminer 11 Eylül Pazartesi akşamı saat 19:30’da MÜSİAD Bolu Şubesinde gerçekleştirilecek.

SEMİNERİN KONUSU: AİLE ŞİRKETLERİNDE KURUMSALLAŞMA VE AİLE ANAYASASI NASIL AÇIKLANIR?

3.Göz Danışmanlık firmasından Hikmet Baydar’ın sunumu ile gerçekleşecek seminerde; aile şirketlerinin yapısı ve yönetim tarzlarının ortaya konulması, aile şirketlerinin büyüme sürecinde karşılaştığı yönetsel sorunların ele alınması, kurumsallaşma kavramının tanıtılması ve aile şirketlerinin devamlılıklarını sağlamada kurumsallaşma sürecini nasıl yöneteceklerine ilişkin bilgiler verilecektir.

Baydar, “Aile şirketleri hem Türkiye’de hem de tüm dünyada ekonominin en önemli oyuncuları. Forbes’in milyarderler listesinin %40’tan fazlası ve dünyanın en zengin ilk 10 şirketinin 7’si aile şirketidir. Dünyada birinci kuşak tarafından kurulan her 100 aile şirketlerinden sadece 3 tanesi 3.kuşağa kadar yaşayabiliyor. Öte yandan aile şirketlerinde oldukça nadir de olsa 750 yaşına ulaşmış olanları görmek de mümkün. Kuşaklar boyu yaşayan ve büyüyen aile şirketleri kurabilmenin yolu şirket, ortaklar ve aile arasında kesin sınırlar çizen, kurumsallaşmış bir aile şirketine dönüşmekten geçiyor.” dedi.

HİKMET BAYDAR KİMDİR?

1984 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olmuştur. CNBC-E, TRT, SKYTÜRK, ve başka televizyon kanallarında ekonomi ile ilgili programlara katılarak güncel verileri yorumlamıştır. Muhtelif gazete ve dergilerde ekonomi ile ilgili yazıları yayınlanmıştır. Bankalarda ve Bankalar Birliğinde bankacılık eğitimi vermiştir. Uludağ İhracatçılar Birliği, İTKİB, KOSGEB, EBSO, Eskişehir Sanayi Odası, MÜSİAD, İSİAD gibi kurumlarda Global krizin şirketler üzerine etkileri ve şirketlerin alması gereken tedbirler, Faiz ve kur riskinden korunma yolları gibi konularda seminerler vermiştir. Terrapinn tarafından birleşik Arap Emirliklerinde düzenlenen Funds World Middle East 2007 konferansına Türkiye’den konuşmacı olarak davet edilmiştir.

2005 Yılından bugüne kadar, bazı reel sektör firmalarının, sağlıklı finansal yapıya kavuşması, maliyet yönetimi, satış yönetimi, üretim yönetimi hususlarında firmaların mevcut durumunun incelenmesi, daha etkin yönetim ve denetim yapısının oluşturulması, kontrol mekanizmalarının tespiti ve uygulanması ile ilgili önerilerde bulunmuş ve firmaların dönemsel performanslarını yakından takip etmiştir. Firmaların kurumsallaşması ve kredibilitelerinin artması ile ilgili alt yapı çalışmalarında bulunmuştur. Firmalara mizan, bilanço nakit akım tablosu, yaşlandırma raporu, imalat raporu ve başka raporları çıkarma, inceleme ve yorumlama, müşteri, üretim, tedarikçi analizi, Firmaların finansal ihtiyaçlarının tespiti ve ilgili kurumlarla sonuçlandırılması ve başka hususlarda destek vermiştir.

Editör: TE Bilisim