Necmettin Demir, İYİ Parti Bolu 28. Dönem Milletvekilliği Aday Adaylık duyurusunu açıkladıDemir Bolu’nun turizm şehri olduğuna değinerek “Bolu’ya dair yapmak istediğim çok şey var” dedi.

Haber: Nilay Çelik

İYİ Parti il binasında toplanan, il başkanı, merkez ilçe başkanı ve parti üyelerinin katılımında aday adaylığını açıkladı. Ramazan ayının birinci gününün huzur ve temenni getirmesini temenni etti. Yakın zamanda meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diledi.

Necmettin Demir, neden aday adayı olduğuna dair şunu ifade etti; “Belirli yaşın üzerindeki kişilerin çok iyi bildiği bir konu vardır. Eskiden gazetelerin olmadığı zamanlarda kişiler haberleri berberlerden yani berber dükkanlarından alırlardı çünkü her gelen kişiden bir bilgi almak bilgileri tartışmak hükümet yıkmak, hükümet kurmak, ekonomi, politika, siyaset, spor gibi aklınıza gelebilecek her konu ile ilgili fikir alışverişinin yapıldığı yerlerdir. Hepinizin gittiği berber ve kuaförlerde bu konuların konuşulduğunu sizlerin de bunun gibi konulara taraf olduğunuz bilinen bir gerçektir. Bunları tekrardan anlatmanın gereği yoktur. Sözün kısası 40 yıllık meslek hayatım hep bir şeyleri konuşmak hep bir şeyleri tartışmak ile geçti. Bu tartışmalardan hiçbir şey elde edemediğimiz sadece kendi kendimize anlatıyoruz demek ki birileri bu taşın altına elini koymak zorunda bu bilgi birikimini mecliste taşıyarak mecliste dillendirerek sorunlarımıza çare bulabilirim diye düşünüyorum.”

“BOLU’YA DAİR YAPMAK İSTEDİGİM ÇOK ŞEY VAR”

Demir, Bolu’ya dair yapmak istediklerinden bahsederek; “Herkesin söylediği Bolu Turizm şehri. Bence de öyle fakat turizme zarar vermeden sanayinin geliştirilmesi ve iş olanaklarının fazlalaştırma da yapılabilir diye düşünüyorum. Bir başka konuda havaalanımız yok askeriyenin havaalanının yani Tugay’da bulunan havaalanının sivil havacılığa açılabilmesi için elimden geleni yapmak istiyorum. Bolu belediyemizle fikir alışverişi yaparak Bolu şehir merkezi ve üniversite arası bir tramvay hattı yapılması en büyük arzum. Öğrencilere indirimli olmak şartıyla hizmet vermesini istiyorum öğrencilerimizin bu ekonomik şartlarda çok zorlandığını biliyorum hepinizin bildiği gibi. Yine Bolumuzun herkesin dillendirip şu anki iktidarın hiçbir şey yapmadığı hızlı tren projesinin Bolu'dan geçmesi için elimden geleni yapacağım biliyorum ki Bolu'ya katkısı çok fazla olacaktır her yönüyle Bolu’yu kalkındıracaktır.

Esnafımızın sorunlarını çok iyi biliyorum çünkü ben berber, eşimde terzi biz ailecek esnafız. Hepimizin bildiği EYT yasası çok kişiyi mağdur etmiştir. Ekonomi konuşmaya gerek yok herhalde herkes zaten fazlasıyla konuşuyor ve yaşıyor. Çiftçimizin derdi ayrı, besicilik yapanın derdi ayrı, sütçülük yapanın derdi ayrı, asgari ücretli yaşayanın derdi ayrı, esnafın derdi ayrı, kadınımızın derdi ayrı. Her gün öldürülen bir kadın haberi kadınlarımıza verilen değer nereye baksanız sorun ve ben bu sorunları çok iyi biliyorum. Bolu'yu biliyorum, Bolu'nun sorunlarını biliyorum, insanların sorunlarını da biliyorum. Bu sorunların çözüm yeri meclis ve ben sizlerin sesi olmak için Milletvekilliğine talibim” şeklinde konuştu.