AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, kendisi ile ilgili 25 il başkanı ile beraber istifasının istendiği yönündeki haberleri yalanladı.

Merkez Yürütme Kurulunun kararıyla, kendisine noter aracılığıyla bir vekaletname ile il başkanlığının tapusunu alma noktasında yetki verildiğini ve AK Parti adına tapuları aldığını belirten Doğanay, “Belki Merkez Karar Yürütme Kurulunun verdiği bu vekaleti duyup bunu yorumlamak isteyenler farklı yorumlamışlardır.” dedi.  

AK Parti İl Başkanlığı görevini aldığında onur duyduğunu o günden bu güne elinden geleni yaptığını ifade eden AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, şöyle konuştu; Bugün itibari ile bir internet haber sitesinde haber çıkmış. Günümüz teknoleji ve sosyal ağ günü olduğu için farklı algılamalar, farklı düşünceler ortaya çıkıyor. Şunu açık yüreklilikle belirteyim, bundan 2 sene önce şahsıma verilen il başkanlığı mazbatasını aldığım zaman nasıl onur duyduysam nasıl gurur duyduysam bu iki yıl içerisinde de görevini sürdüren bir il başkanı olarak elimizden geldiği kadarıyla arkadaşlarla beraber bu günlere kadar geldik. İki gündür ben Ankara’daydım dün gece geldim, partimizin 16. Kuruluş yıl dönümü vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Bakanlarımızın katılımıyla Sincan harikalar diyarında bu kutlamayı gerçekleştirdik öncelikle hepimize hayırlı olsun diyorum bu vesileyle.”

“Noter huzurunda yetki verildi”

AK Parti İl Başkanlığının tapularının devralınması için kendisine yetki verildiğini ifade eden Doğanay şöyle devam etti; “Dün itibari ile de Ankara’da Merkez Yürütme Kurulunun kararı ile şahsıma bir vekâletname verildi noter aracılığı ile burada yapmış olduğumuz parti binasının tapularının vekâleten almam noktasında bana yetki verildi. O yetkide noter huzurunda sayın cumhurbaşkanımızın ve merkez karar yürütme kurulunun şahsıma vermiş olduğu bir vekâletnamedir. Belki bunu duymuşlardır. Bunu duydukları içinde yanlış yorumlamış olabilirler. Ak Parti İl Başkanı olarak bugün itibariyle tapularımızı devraldık. Ak Parti Genel Merkezi adına Adaletle Kalkınma Partisi adına tapularımızı aldık. Belki Merkez Karar Yürütme Kurulu’nun vermiş olduğu bu vekâletini duydukları için bunu yorumlamak isteyenler farklı yorumlamışlardır. Ama Ak Parti’de görevler bir gün sona erecek. Ebediyen hiç kimse, hiçbir görevde bulunmayacak. Şahsım ve bir başkası. Benden öncede 6 tane arkadaşım İl Başkanlığı yaptı. Bugün itibariyle ben yapıyorum, yarın bir başkası da yapacak. Böyle bir istifa veya görevden alma var mı diye sorarsanız, net bir şekilde söylüyorum. Böyle bir şey yok. Takdir Cumhurbaşkanımızındır. Bir gün bize derlerse ki, “Nurettin Doğanay, siz görevinizi yaptınız, yerine getirdiniz. Eksiğiyle, fazlasıyla. Bugün itibariyle de Ak Parti İl Başkanlığı görevinden ayrılacaksınız, biz böyle uygun görüyoruz” derlerse Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız bende nasıl ilk günkü o heyecanla aldıysam bunu samimi kalple söylüyorum. O ilk günkü heyecanla, teşekkür ederim. Çünkü ben hayatım da 2 yıl il başkanlığı görevi yürüttüm. Birçok şey gördük. Çocuklarıma, torunlarıma anlatabileceğim hikâyelerim vardır. Bunu bir şeref olarak alırım. Evimin bir köşesine 2 yıllık il başkanlığı sürecimi koyarım.

“AK Parti’nin hizmetkarıyım”

Doğanay sözlerini şu ifadelerle tamamladı; “Onun dışında da ben dünde Ak Partiliydim, bugünde Ak Partiliyim yarında Ak Partiliyim. Partinin hizmetkârı olarak yoluma devam ederim. Bunda herhangi bir sıkıntı yok. Ama bugün görevimin başındayım. Yolumuza devam ediyoruz. Genel Merkez bana kongrelere başlayabilirsiniz diye yetki verdi. Ayın 26’ında Allah nasip ederse Dörtdivan İlçemizden başlamak kaydıyla biz yolumuza devam ediyoruz.  Böyle bir durum olsa yine sizlere ilk bu bilgiyi veren kişi de ben olurum. Bundan da emin olun.”

Editör: TE Bilisim