(Haber merkezi)- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın göreve gelmesiyle özellikle organize suç örgütlerine yönelik operasyonlar ivme kazanmıştı. Bu operasyonlarda çetelere ait 23 otomobil ele geçirilmişti. Bakan Yerlikaya, görüntülerini paylaştığı ve markaları dikkat çeken o araçların artık polisin emrinde olduğunu duyurdu.

Organize suç örgütlerine yapılan operasyonlar sonucunda ele geçirilen 23 araç mahkeme kararıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne verildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bizden hep şu sözü duydunuz: Türkiye’nin Huzuru” başlığıyla yaptığı sosyal medya paylaşımında,   suç örgütlerine ait el konulan araçlara yer verdi. Bakan Yerlikaya, paylaşımında ayrıca, araçların polis aracı olarak yeniden düzenlenmiş hallerinin yer aldığı bir de video yayınladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün organize suç örgütlerine karşı gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar sonucu 23 araç ele geçirilmişti. Mahkeme kararınca da bu araçlar emniyetimize verildi. Artık bundan böyle bu araçlar, suç örgütlerinin değil; polisimizin emrinde, Milletimizin hizmetinde olacaktır! Ülkemizin huzuru için canla başla çalışan kahraman polislerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz ve huzurumuz daim olsun.”

Bakan Yerlikaya tarafından tanıtılan araçlar arasında, kara-para aklama suçuyla tutuklanarak cezaevine gönderilen, Dilan-Engin Polat çiftinin el konularak emniyete devredilen araçların da olduğu görüldü. Polat çiftinin tutuklandığı soruşturma kapsamında sayıları 16'yı bulan ve aralarında Ferrari, Porsche, Mercedes ve Audi gibi markaların da yer aldığı araçlar TMSF'ye devredilmişti.

Son dönemlerde Yolyemezler'den Daltonlar'a, Comanchero'dan Sarallar'a Türkiye'de uzun süredir birçok çete çökertildi. Çetelerin kullandığı, bazıları lüks otomobiller artık polis teşkilatına hizmet verecek.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ