Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, önümüzdeki aylarda başlayacak olan CHP İl ve İlçe kongre süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Özcan, artık parti içindeki ağır tartışmalara son vermek için kongre süreçlerinin bir fırsat olduğunu ve herkesin bu noktada üzerine düşen vazifeyi yerine getireceğini söyledi.

CHP Genel Merkezinin gönderdiği takvime göre Ekim ayında ilçe kongreleri ile başlayacak sürecin Kasım ayında il kongreleriyle tamamlanacağını söyleyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, şöyle konuştu;  “Tabi iki yılda bir bu süreçler yapılıyor. Bundan önceki son süreç partimiz açısından çok olumlu geçmedi. Tartışmaların yoğunlaştığı bazen kırıcı sözlerin söylendiği bir süreçti. Ama ben bu seneki sürecin daha pozitif geçeceğini düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi bir aile. Hani aile arasında şiddetli tartışmalar olur, kavgalar olur ama bayramda bir araya gelir aile fertleri barışır birbiri ile. Bizim de bayramımız yakındır. Kongreler sürecinde ben büyük bir uzlaşı ile bu süreci geçireceğini düşünüyorum. Artık parti içindeki kavga demeyelim de buna şu ağır tartışmalara bir son vermek dışa dönük çalışmaya daha hızlı bir şekilde devam etmek gerekir. Ben bu güne kadar tartışmanın tarafı olmuş partililerle konuşuyorum onlarla da böyle bir irade var. Artık hani biraz fazla bu süreç uzadı. Artık birbirimizle kucaklaşmanın zamanı geldi. Genel olarak da parti üyelerinin seçmenin bu tartışmaların neden olduğu konusunda fikri de yok. Onlar tartışma da istemiyor. Sadece çalışmak istiyor. Bu noktada ben dâhil herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. Kuşkum yok. Zannediyorum eylül ayı başı gibi merkez ilçe delege seçimleri başlar diğer ilçelerde de yapılacaktır. Ekim gibi ilçe kongreleri Kasım sonuna kadar da il kongreleri tamamlanır. Genel merkezin gönderdiği takvime göre. Şimdiden hayırlı olsun. Ben şimdiden bütün üyelerime bu süreci yakından takip etmelerini istediğimi ifade ediyorum aracılığınızla.”

 

Editör: TE Bilisim