Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Millet Vekili Tanju Özcan, NATO'nun tatbikatında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşmanla işbirliği içinde gösterilmesi ve Mustafa Kemal Atatürk'ün düşman liderler arasında gösterilmesi ve hedef haline getirilmeleri ilgili açıklama yaptı.

HABER: AHMET İSHAK GÜLEN

CHP Bolu Millet Vekili Tanju Özcan NATO tatbikatında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef olarak gösterilmesi hakkında konuştu. Özcan durumun kabul edilemez olduğunu ifade ederken, “Cumhurbaşkanı biz oy vermesek de bu ülkenin Cumhurbaşkanı. Düşman olarak yurt dışında gösterilmesini biz içimize sindiremeyiz.” ifadelerine yer verdi.

Özcan konuşmasına şu şekilde devam etti, “Bu tabi çok çirkin bir olay her şeyden önce. NATO, Türkiye’nin de üyesi olduğu Uluslararası bir savunma örgütü. Burada NATO’nun asli ortaklarından bir tanesi Türkiye. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ve mevcut Cumhurbaşkanının resimlerini düşman hedefi olarak lanse ediyorsunuz. Bu açıkça, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı bir tavırdır. Burada çıkıp NATO’nun kuru bir özür dilemesi yeterli değil. Burada onu yapan Norveçli subayı ordu’dan atmışlar. Bu da yeterli değil. Bana göre bunun affettirmeleri için NATO’nun mevcut genel sekreterinin çıkıp istifa etmesi gerekir. Basit bir olay değildir. İkinci bir yönü daha var. Norveç’teki subay Türk kökenliymiş. Muhtemelen bir vatan haini. Türkiye’den kaçmış, orada bir şekilde Norveç’e sığınmış orada da bir şekilde Norveç ordusuna girmiş. Belli ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile sorunlu olan birisi. Bu vesile ile NATO üyesi olan ülkeler kendilerini sorgulamaları gerekiyor. Siz kimi subay yapıyorsunuz? Kimleri subay yapıyorsunuz? Bunların geçmişi nedir? Bunları da samimi olarak ortaya koymaları lazım. Bu olay affedilir bir olay değil, unutulacak bir olay değil. Ama ben mevcut hükümetin, mevcut Cumhurbaşkanının ağır tepki verdiğini görüyorum ama yarın onlar açısından şartlar değişirse, unutmaya hazır insanlar olduklarını görüyorum. Ama biz öyle değiliz. Cumhurbaşkanı biz oy vermesek de bu ülkenin Cumhurbaşkanı. Düşman olarak yurt dışında gösterilmesini biz içimize sindiremeyiz. Hele hele Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurucusudur. Bizim liderimizdir. Türkiye denince akla Mustafa Kemal Atatürk gelir. Kendilerine yapılanı affetseler bile Mustafa Kemal Atatürk’e yapılanı Türk Milleti olarak asla affetmeyiz.”

Editör: TE Bilisim