CHP Bolu Milletvekili Aday Adayı Rasim Özdemir, Düzce- Abant bağlantı yolunun tamamlanma aşamasına gelmesine tepki gösterdi. Düzceli siyasilerin yıllardır yapımı için uğraştığı yolun tabelası önüne giden Özdemir,  AK Parti Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü’yü ağır bir dille eleştirerek, “İki tane beceriksiz, basiretsiz, yol sıra gidip çay sıra geri gelen milletvekillerimiz sayesinde bu tabelayı buraya astılar.” dedi.

Haber: Aslı Akış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu milletvekili aday adayı Rasim Özdemir, Düzce’den direkt olarak Abant’a bağlanan yolun bitme aşamasına gelmesiyle ilgi li AK Parti Bolu milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü’ye sert bir dille yüklendi. 

Düzceli siyasilerin 1999 yılından itibaren Sinekli yaylası ve Samandere şelalesi üzerinden Abant’a bağlantı yolu yaptırma hayallerinin gerçekleştiğini vurgulayan CHP Bolu milletvekili aday adayı Rasim Özdemir, “Rotasını Kaybetmiş Milletvekilleri” dediği Aydın ve Küpçü’ye o yolun konumunu da gönderdi.

“YÜZLERCE İŞLETMEMİZ YOK OLACAK”

Düzceli siyasilerin yıllardır yapımı için uğraştığı yolun tabelası önüne giderek burada açıklama yapan Özdemir, “Düzce, tabelayı asabilmek için 1999 yılından beri uğraşıyor. Abant’ımıza sahip çıkmak istiyorlar. Benim atalarımın, dedelerimin topraklarına sahip çıkmak istiyorlar. Fakat o dönemin milletvekilleri, valileri buna karşı çıktılar. Yıllardır bunun mücadelesini verdiler. Bu tabelanın buraya asılmasını engellediler.

Gelinen noktada iki tane beceriksiz, basiretsiz yol sıra giden çaysıra gelen milletvekillerimizin sayesinde bu tabelayı astılar. Buradan evine ekmek götüren, kazanç elde eden, geçimini sağlayan yüzlerce işletmemiz var.  Düzce ile Abant arasındaki yol, bizim yüzlerce işletmemizin ileride yok olması demek.

Bu yolu açmakla kalmayacaklar ve yarın buraya işletmeler konulacak.  İstanbul’dan yola çıkan ve Abant’a gelmek isteyen bir vatandaş artık yolu kullanmayacak. Önce Düzce yolundan Samandere şelalesine uğrayacak oradan da direk olarak Abant’ımıza gelecek” şeklinde konuştu.

“DÜZCE MİLLETVEKİLLERİ ELİNİ MASAYA VURURKEN HİÇ Mİ HABERİNİZ OLMADI?”

Düzce’nin gazetelere attığı manşetleri örnek göstererek milletvekilleri Aydın ve Küpçü’ye gönderme yapan Özdemir; “Zaten sınır sorunumuz vardı. Sınırımızı koruyamadılar. Sınırımızı koruyamayan, Abant’ımıza sahip çıkamayan 2 tane milletvekili ile bir dönemimiz heba oldu. Bolu çok şey kaybetti. Milletvekili olduğum zaman bunların önüne geçeceğim.

“2 TANE BASİRETSİZ VE BECERİKSİZ MİLLETVEKİLİMİZLE BOLU ÇOK ŞEY KAYBETTİ”

2 tane basiretsiz ve beceriksiz milletvekillerimize şunu göstermek istiyorum. “Erdoğan’ın talimatı Düzce - Abant yolu bu yıl bitecek.” Düzce gazeteleri bu manşetleri atarken hiç mi haberiniz olmadı. Düzce milletvekilleri, 1999 yılından itibaren bu yolun açılmasıyla ilgili mücadele ederken, bakanlıklara, cumhurbaşkanlığına gidip elini masaya vururken hiç mi haberiniz olmadı.” İfadelerine yer verdi.

“NAVİGASYONLA BOLU’YU ZOR BULUYORSUNUZ”  

Düzce – Abant yolu tabelasının konumunu AK Parti milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü’ye gönderen Özdemir, “Zaten navigasyonla Bolu’yu zor buluyorsunuz. Ben rotadan çıkmış milletvekillerimize buranın konumunu atmak istiyorum. Bir milletvekili zaten Bolu’yu bilmiyordu; 3 dönem milletvekilliği yaptı. Diğeri de dönemi boyunca Bolu’yu unuttu ben hatırlatmak istedim.

Ben milletvekili olduğum takdirde onlar gibi yol sıra giden çay sıra gelen bir milletvekili olmayacağım. Bakanlıklarda, cumhurbaşkanlığında kim olursa olsun Bolu’nun hakkını korumak için masaya yumruğumu vuracağım. Sınırlarımızı, namusumuzu koruyan Abant’ımızı Düzce’ye kaptırmayan bir milletvekili olacağım” diyerek Bolu halkına söz verdi.  

Editör: Oğuzhan EKE