Bolu Cumhuriyet Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri tarafından Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezinde “Benim Özel Dünyam” adı verilen bir resim sergisi açıldı.

MEHMET FATİH YALINIZ

Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezinde düzenlenen açılış törenine Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Okul Müdürü Hüseyin Yılmaz, okulda eğitim gören öğrencilerin, yeteneklerini bu sergide ortaya koyduklarını ifade etti. Yılmaz şöyle konuştu; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ortaokul özel eğitim sınıfı öğrencilerimizin resim sergisinin açılışı için bir aradayız. Engelli olmak kimsenin tercihi değildir. Toplum olarak tüm insanları olduğu gibi kabullenmek, farklılıklara tahammül edebilmek insan olmanın gereğidir. Okul olarak temel hedefimiz sorumlu olduğumuz öğrencilerin kendi başlarına hayatlarını devam ettirmeleri ve kendi kendilerine yeter duruma gelmelerini sağlamaktır. Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve yaşam kalitelerinin arttırılması çok önemlidir. Çünkü onlar da bu toplumun bir parçasıdır. Engelli bireyleri, üreten ve kendine yeten bireyler haline getirebilmek, temel amacımız olmalıdır. Bu amaçtan hareket ederek, engelli bireylerin eğitimi bizler için çok önemlidir. Eğitim alan bir engelli üretici bir konuma gelecek ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilerek kendini gerçekleştirmiş olacaktır. Eğitim alan engelliler toplumla bütünleşme yolunda ilerleme göstermektedir. Toplumumuzda engellilerle ilgili çok fazla önyargı ve olumsuz tutum gözlenmektedir. Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu olarak, bu önyargıların ve olumsuz tutumların ortadan kalkması için öğrencilerimizi devamlı toplumla bütünleştirmeye çalışmakta ve öğrencilerimizi sosyal ortamlarda normal akranları ile bir araya getirmekteyiz. Bunun sonucu olarak da öğrencilerimizin sosyal aktiviteleri artmakta, kendine olan özgüven duygusu da gelişmektedir. Bunun en güzel örneğini, Cumhuriyet Ortaokulumuzun özel eğitim sınıflarında öğrenim gören öğrencilerimiz, içlerindeki yaşama sevincini yetenek ve becerilerini bu sergide ortaya koymuşlardır. Özellikle öğrencimiz Batuhan Öztürk ve diğer arkadaşları benim özel dünyam adlı kişisel resim sergisi ile ortaya koymuşladır. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, öğrenci velilerimizi tebrik ederim.”

Hüseyin Yılmaz’ın konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan Aşuk ve Maşuk gösterisi sergilendi. Açılışta öğrenciler, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’e çiçek takdim etti.

Kurdele kesilmeden önce bir konuşma da Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptı. Başkan Yılmaz şunları söyledi; “Batuhan ve arkadaşlarını kutluyoruz. Onları yetiştiren öğretmenleri kutluyoruz, milli eğitim müdürümüzü kutluyoruz. Gençler, değer verilince çok farklı şeyler yapabileceklerini göstermiş bulunuyorlar. Toplumumuzun %12’si engelli, her birimiz de engelli adayıyız. İnşallah, önümüzdeki süreç içinde engelli yaşam merkezi diye bir sistemi de Bolu’da hayata geçireceğiz. Bunu milli eğitim müdürlüğümüz, aile ve sosyal politikalar il müdürlüğümüz, il sağlık müdürlüğümüz ve belediyemizle müşterek çalışarak bu işleri yapıyoruz. Önümüzdeki süreç içinde artık herkesin rahat, özgür ve kendi geleceklerine umutla bakabilecekleri bir yaşantıyı Bolu’da sürdürmelerini arzu ediyoruz. Bu konuda emeği geçenleri kutluyorum.”

Sergi açılışı, kurdele kesilmesinin ardından, serginin gezilmesi ile sona erdi. Resimlerden çoğunu çizen Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencisi Batuhan Öztürk, çizdiği resimleri sergiye katılanlara anlattı.

Editör: TE Bilisim