Ses Bolu Şube Eş Başkanı Serdar Koçyiğit, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ı gözaltına alınmasına tepki gösterdi, serbest bırakılması çağrısı yaptı. Koçyiğit; “İçlerinde sendika avukatımızın da bulunduğu kişiler suç işlememiştir, derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.

Haber: Servet Gökçek

Ses Bolu Şube Eş Başkanı Serdar Koçyiğit, İnsan Hakları Derneği Başkanı Öztürk Türkdoğan ve ev baskınlarıyla gözaltına alınan kişilerin gözaltına alınmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

“DEMOKRATİK ANAYASA YAPMAKTAN DEM VURAN AKP”

Serdar Koçyiğit, AK Parti iktidarının ülkeye demokrasi tarihinde karanlık sayfalar açmaya devam ettiğini söyleyerek; “İnsan Hakları Eylem Planı’ndan insan haklarını savunanlara yönelik gözaltı ve tutuklamalarla sivil darbe çıktı. Demokrasi havariliği yapıp 2010 referandumunda 12 Eylül’le hesaplaşacağını iddia eden, geçen onca yılda yaşattığı onca baskıya, kendisine muhalif kimseye nefes alma alanı bırakmamasına rağmen bugünlerde de demokratik anayasa yapmaktan dem vuran AKP iktidarı ülkemiz demokrasi tarihinde karanlık sayfalar açmaya devam ediyor. 6 milyon yurttaşın oylarıyla seçilen bir siyasi partinin kapatılma davası ayıbı da seçilmiş milletvekilinin vekilliğini hukuksuzca düşürüp milletin meclisinden yaka paça atmaya çalışılması da ülkenin demokrasiyle yönetilmediğinin kanıtıdır. Kendisine muhalif bütün kesimleri işten atmalar, gözaltılar, tutuklamalar ve hapishaneyle susturmaya çalışan iktidar ülkede demokrasinin kırıntısını bırakmamıştır” dedi.

“AVUKATIMIZI SERBEST BIRAKIN”

Koçyiğit, aralarında İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ında olduğu gözaltına alınan şahısların  suçsuz olduğunu ifade ederek; “Bu sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan, içlerinde sendika avukatımızın da bulunduğu kişiler suç işlememiştir, derhal serbest bırakılmalıdır. Çağırıldıklarında ifade vermeye gidecek kişilerin sabaha karşı baskınlarla gözaltına alınması tıpkı atama rektör istemeyen Boğaziçi öğrencileriyle yapılmak istenildiği gibi toplumun tümünde korku ikliminin etkisini arttırması içindir. Korkmuyoruz, yılmıyoruz, doğru bildiğimizi söylemekten vazgeçmeyeceğiz. Demokrasi, barış, bir arada insanca yaşam, emeğin haklarını aldığı bir ülke için mücadeleye devam edeceğiz. Avukatımızı serbest bırakın, yine sizin hukuksuzluklarınız sonucu oluşmuş, sendikamızın takip etmesi gereken pek çok hukuki işlem onun geri dönüşünü bekliyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim