(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)- Boluspor, Trendyol 1.ligin 29.haftasında deplasmanda Sakaryaspor ile karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar maçın ilk yarısını 2-0 geride kapattığı mücadelede Sakaryaspor’a 2-0 mağlup oldu. Sakaryaspor’da maçın 51.dakikasında Erdi Dikmen direk kırmızı kart gördü. Boluspor aldığı mağlubiyetle play-off yolunda ağır yara aldı.

Boluspor teknik direktörü Yalçın Koşuvak, Sakaryaspor karşısına; Çağlar, Posmac, Oğuz, Berk, Gigic, Naby, Onur, Hakan, Avramovski, Batuhan, Diarra on biri ile çıktı.

Kırmızı beyazlıların yedek kulübesinde ise, İsmail, Kubilay, Camara, Isgandarlı, Tunahan, Jefferson, İshak, Kerem, Hüsamettin, Ercan yer aldı.

Sakaryaspor ise Boluspor karşısına; Cihan, Mehmet, Rotman, Erdi, Bülent, Hasan, Murat Cem, Burak Süleyman, Roshi, Del Valle, Kasongo on biri ile çıktı.

Maç golle başlıyordu

Karşılaşmaya Boluspor başladı. Boluspor maçın 11.saniyesinde gole çok yaklaştı. Santra vuruşunun ardından uzun topla buluşan Berk, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda sert vurdu, top direğin yanından auta çıktı.

Sakaryaspor öne geçti

Sakaryaspor maçın 3.dakikasında Boluspor karşısında öne geçti. Kullanılan köşe vuruşu sonrası ceza sahası içinde önünde kalan topa son dokunan Del Valle topu yerden ağlara gönderdi. Sakaryaspor bu golle maçta 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk 15 dakikası Sakaryaspor’un 1-0 üstünlüğü ile geçildi.

Sakaryaspor’dan bir gol daha

Sakaryaspor maçın 43.dakikasında Boluspor karşısında farkı 2’ye çıkardı. Ani gelişen Sakaryaspor atağında sağ kanatta topla buluşan Roshi fuleli adımlarla ceza sahasına girdikten sonra şutunu attı. Top yerden ağlarla buluştu. Bu golle Sakaryaspor, Boluspor karşısında skoru 2-0’a getirdi. İlk yarının sonuna 2 dakika süre ilave edildi. Karşılaşmanın ilk yarısı Sakaryaspor’un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Boluspor’dan 2 değişiklik

Karşılaşmanın ikinci yarısına Sakaryaspor başladı. Diarrassouba ve Batuhan oyundan çıktı. Jefferson ve Vusal oyuna girdi.

Sakaryaspor 10 kişi kaldı

Sakaryaspor maçın 51.dakikasında 10 kişi kaldı. Erdi Dikmen, Berk’e yaptığı hareket sonrası kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Sakaryaspor bu dakikadan itibaren sahada 10 kişi mücadele edecek. Boluspor’da maçın 56.dakikasında Berk sarı kart gördü.

Tunahan oyunda

Kırmızı beyazlılarda maçın 61.dakikasında Onur sarı kart gördü. Boluspor maçın 60.dakikasında bir oyuncu değişikliği daha yaptı. Tunahan oyuna girdi, Berk oyundan çıktı. Boluspor’da maçın 67.dakikasında bir oyuncu değişikliği daha yaptı. Hüsamettin oyuna girdi, Gigic oyundan çıktı.

Jefferson direğe takıldı

Boluspor maçın 71.dakikasında mutlak gol pozisyonundan faydalanamadı. Jefferson’un kullandığı serbest vuruşta top üst direğe çarpıp auta çıktı. Boluspor son oyuncu değişikliğini maçın 76.dakikasında yaptı. Camara oyuna girdi, Oğuz oyundan çıktı.

Son anlarda gol sesi çıkmadı

Karşılaşmanın sonuna 5 dakika süre ilave edildi. Maçta kalan dakikalarda başka gol olmayınca Boluspor deplasmanda Sakaryaspor’a 2-0 mağlup olarak haftayı puansız kapattı. Kırmızı beyazlılar aldığı mağlubiyetle 43 puanda kaldı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ