(İHA) - Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen problem çözme ve karar verme becerileri ile kriz yönetimi başlıklı etkinlik gerçekleştirildi.
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı toplantı salonunda Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi’nden Öğretim Görevlisi Zeynep Kömür, öğrencilerle bir araya gelerek, hayatta karşılaşılan problemlerin nasıl çözüleceği, karar verme konusunda hangi becerilerin olması gerektiği ve kriz yönetimi konusunda neler yapılabileceği konularında detaylı bilgiler aktardı.
Problemlerin bazen beklenmedik bir anda ortaya çıkabildikleri gibi çoğunlukla uzun sürede gelişen, ayak sesleri önceden duyulan bir durum olduğunu söyleyen Kömür, işverenlerin sorunları çözmede yardımcı olacak kişileri işe aldıklarını belirtti. Ayrıca problem çözmenin neden önemli olduğu ve problem çözme süreçlerinde hangi aşamalardan geçildiği, problem çözme tekniklerinin neler olduğu, problem çözme becerisinin nasıl geliştirebileceği konularında bilgiler verildi.
Karar verme konusunda ise, karar vermenin aslında problem veya problemlerin çözümünü amaçlayan bir faaliyet olduğunu ifade eden Zeynep Kömür, karar verme sürecinin aşamalarından ve karar verme nedenlerinden bahsederek bir uygulama ile verilen eğitimi pekiştirdi.
Programda ayrıca kriz yönetimi konusu da konuşuldu. Krizin, önceden öngörülemeyen ve hedeflerin olumsuz yönde etkilenerek önlem alınmasını gerektiren durumlar ya da olaylar olduğunu vurgulayan Kömür, kriz anlarında acil karar vermek gerektiğini ve kriz sonrasında bazı sorulara cevap verilmesi gerektiğini söyledi.
Program, kriz yönetimi ile ilgili yapılan bir uygulama sonrasında sonlandırıldı.

Editör: Ebru Buket EKE