(İHA) - Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, TÜGVA Akçakoca Temsilciği tarafından düzenlenen "Kariyer Günleri" etkinliğinde lise öğrencileriyle bir araya geldi.
Türkiye Yüzyılında Uydu ve Uzay Teknolojileri Semineri adı altında Akçakoca Öğretmenevinde gerçekleştirilen program TÜGVA Akçakoca İlçe Temsilcisi Halil İbrahim İşlek’in açılış konuşmasıyla başladı. TÜGVA’nın her zaman hakkı ve hakikatin yanında olacak, medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa edecek nesiller yetiştirilmesi amacıyla kurulduğunu söyleyen İşlek, bu amaç doğrultusunda gençlerin ruhsal, fiziksel, manevi ve akademik gelişmelerine katkıda bulunacak faaliyetler gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.
Açılış konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Rektör Nedim Sözbir, Türkiye’nin uzay teknolojilerine sahip olmasının ülkemizin geleceği açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak bu alanda nasıl bir yol izlenmesi gerektiğiyle ilgili stratejik değerlendirmelerde bulundu.
Ülkemizin aktif olarak yörüngede görevlerini yapan uyduları olduğunu söyleyen Sözbir, Türkiye’nin hem görüntüleme hem de haberleşme uydusu üreten 10 ülke arasında olduğunun altını çizdi.
Uydu ve uzay teknolojileri alanındaki bilgi ve deneyimleri katılımcılarla paylaşan Nedim Sözbir, yol gösterici açıklamalarda bulunarak konuyla ilgili ufuk açıcı bir konuşma gerçekleştirdi.
Program, soru-cevap ve TÜGVA Akçakoca İlçe Temsilcisi Halil İbrahim İşlek tarafından Rektör Nedim Sözbir’e plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

Editör: Ebru Buket EKE