Analiz Eğitim Kurumları tarafından ‘Robotik ve Kodlama Tanıtım Semineri’ yapıldı. Seminerde, Mesleki Gelişim ve Yeterlilik Kursu hakkında bilgiler verildi.

 Haber: Ömer Çetinaslan

 Mart ayından beri Bolu’da faaliyet gösteren Analiz Eğitim Kurumları tarafından Hilton Otel’de bir kahvaltı düzenlendi.

Kahvaltının ardından Analiz Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mazhar Doğmuş, ‘Mesleki Gelişim ve Yeterlilik’ adı altında Robotik ve Kodlama Eğitimi veren kurs hakkında bilgiler verdi.

Düzenlenen seminere okul müdürleri, öğretmenler ve okul aile birliği başkanları katıldı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ HAYATA HAZIRLIYORUZ”

Analiz Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mazhar Doğmuş, bilişim çağında yetişen çocukların ‘Robotik ve Kodlama’ alanında kendilerini geliştirmesi gerektiğini vurguladı. Doğmuş, 6 aylık süreçte 150’ye yakın kursiyeri mezun ettiklerini ve şuanda da 150 kayıtlı kursiyer olduğunu belirterek, “Analiz Eğitim Kurumları olarak, Bilişim Eğitimleri, Mesleki Eğitimler, Meslek Edindirme Kursları ve bunların yanı sıra Akademik Eğitimler veriyoruz. Öğrencilerimizi belgelendirerek, hayata hazırlamaya çalışıyoruz.

“BOLU’DA TEK”

Bolu’ya, Milli Eğitim onaylı olarak, ‘Robotik ve Kodlama’ eğitimlerini getirdik. Bolu’da, şuanda bizim gibi faaliyet gösteren bir kurum yok. Bu seminerin amacı, sizlerin desteğini alarak Bolu’da, bu eğitimi oturtup, ilerleyebilmek.

“OYUNUN KURALLARINI KOYAN BİR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ”

Çocuklarımıza sürekli ‘bırak o tableti, bırak o bilgisayarı, ders çalış’ şeklinde ibareler kullanarak aslında çocuklarımızı köreltiyoruz. Madem ki çocuklarımızın ilgi alanı tablet, bilgisayar, bilişim, o zaman onu bu konuda eğitmek en güzeli diye düşünüyoruz. Tabi ki ödevini yapacak, gerektiğinde dışarıda arkadaşlarıyla oynayacak ama biz çocuklarımızı, kulağından tutup da bilgisayarın başından kaldırmamalıyız. Çocuğumuz neden oyun oynuyor?  Ya da çocuğumuz neden başkasının hazırlamış olduğu oyunu oynuyor? Neden bizim çocuklarımız, o oyunun kurallarına uymak yerine, o oyunun kurallarını kendileri koyan bir nesil olmasın? Robotik Kodlama aslında tam olarak bu. Hedefimiz, Robotik ve Kodlamayı öğreterek, oyunun kurallarını kendileri koyan bir nesil yetiştirmek” şeklinde konuştu.

Seminer sonrasında, kursiyerler tarafından yapılan çizgi izleyen, düşmeyen ve çarpmayan robotlar katılımcılar tarafından incelendi.

Editör: TE Bilisim