Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı görevini yürüten Veysel Çetinkaya, Genel Merkez tarafından Yüksek Disiplin Kurulu Görevine seçilmesi nedeniyle İl Başkanlığı görevini bıraktı. Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı Görevine ise İsa Sayın getirildi. 

 Haber: Aslı Akış

 Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada İl Başkanlığında görev değişimi yapıldığı bildirildi. Açıklamada İl Başkanı Veysel Çetinkaya’nın yerine İsa Sayın’ın getirildiği belirtildi.

 Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığından yapılan açıklamada ise; “Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı görevini 2012 yılından bu yana yürüten Veysel Çetinkaya’nın, geçen ay yapılan Büyük Kongre’de Yüksek Disiplin Kurulu’na seçilmesi nedeni ile İl Başkanlığı görevi sona ermiş, yerine Genel Merkezimizin atama yazısı ile İsa Sayın getirilmiştir. Ülkemizde adil bir düzen kurmanın mücadelesini veren Saadet Partimizin İl Başkanlık görevini uzun yıllar büyük bir özveri ve samimiyetle sürdüren Sayın Veysel Çetinkaya’ya teşekkür eder, her iki başkanımıza da yeni görevlerinde başarılar diler, camiamıza ve Türkiye Siyasetine hayırlı olmasını temenni ederiz. Kamuoyuna saygı ile duyururuz.” ifadelerine yer verildi.

“7,5 YIL BAŞKANLIK YAPMANIN HAKLI BİR SEVİNCİVAR”

2012 yılından bu yana Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı görevini yürüten Veysel Çetinkaya7,5 yıl başkanlık yapmanın haklı gururunu yaşadığını ifade ederek; “Saadet Partisi İl Başkanlığı, önemli bir görev. Öncelikle bu görevi 7,5 yıl sürdürmenin haklı bir sevinci var. Çünkü zor bir dönemde başkanlık görevi verildi. Tabi, bu görev sona erecekti. Nasıl olacak diye düşünürken, geçtiğimiz kasım ayında yapılan Büyük Kongre’de Yüksek Disiplin Kurulu üyeliğine seçildim. 127 kişilik listede bana da yer verildi. O günlerde sevinçliydim, böyle bir göreve getirilmenin mutluluğunu yaşıyordum. Fakat partiler kanununda böyle bir madde var; “Disiplin Kurulu Üyeleri, partinin diğer organlarında göreve yapamazlar” diye. Haliyle, bu göreve getirilince bu görevin de sona ermesi gerekiyordu. O günden beri de kendi ismimle pek açıklama yapmadım. Sebebi de böyle bir şeyi bildiğim için” diye konuştu.

“NE GÖREV VERİLİRSE ONU YAPACAĞIZ İNŞALLAH”

Yüksek disiplin kurulu üyesi olarak genel merkezin verdiği görevi yapmaya devam edeceğinin altını çizen Çetinkaya; “Geçen hafta İsa Sayın adına Genel Merkezimizin görevlendirme yazısı geldi. Onu da kendisine tebliğ ettik. Çeşitli yerlerde duyurmuştuk, bugün de basına haber verdik. Atamasını yapıp inşallah, yeni görevine aşkla, şevkle devam edecek. Bolu’dayız, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi olarak, Genel Merkez’in verdiği hangi görev olursa olsun koşa koşa yapacağız. 7,5 yıl başkanlık yapmak büyük bir tecrübe gerektiriyor. Bu konuyla ilgili birikimlerimi parti bazında, gerek Bolu ilinde gerekse başka illerde ne görev verilirse onu yapacağız inşallah. Bu noktada, beni böyle bir göreve layık gördükleri için başta Genel Başkanımıza, Genel Merkezimize teşekkür ediyorum. Bolu adına da şunu söylemek istiyorum; inşallah geçmişte iyi bir başkanlık imajı oluşturmuşuzdur. Zira, ne olursa olsun arkada hoş bir seda bırakabilmekti. Bolu halkına da çok teşekkür ediyorum. Başkanlığım süresince çok yardımcı oldular” şeklinde konuştu.

“TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNİN TEVECCÜHÜNÜ KAZANMAK ÜZERE YOL ALACAĞIZ”          

Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı görevine yeni atanan İsa Sayın, Veysel Çetinkaya’nın bıraktığı görevi siyasi çizgisini bozmadan devam edeceğini belirterek; “Öncelikle Veysel Çetinkaya başkanımıza şimdiye kadar İl Başkanı olarak yaptığı çalışmalardan dolayı kendim ve partim adına teşekkürü borç biliyorum. Yedi buçuk yıl gibi birçok seçimi ve referandumu bünyesinde barındıran uzun bir dönemde vazifesini başarı ile icra etti. Sonra bildiğiniz üzere Genel Merkezimizin 7. Olağan kongresinde kendisi Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu üyeliğine getirildi. Dolayısı ile Bolu İl Başkanlığı görevinde bir değişikliğe gidilmesi zarureti hasıl oldu. Bendeniz de hali hazırda Bolu İl Yönetiminde teşkilat başkanlığı görevini yürütmekte iken, genel merkezimizin ataması ile İl Başkanlığı vazifesine getirilmiş oldum. Veysel Çetinkaya başkanımızın bıraktığı yerden, öncelikle Bolu'muzun ve tüm Türkiye'nin problemlerine çözüm üretmek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Milli Görüş hareketi olarak 50 yıldır hiç sapmadan süre gelen siyasi çizgimiz ile toplumun tüm kesimlerinin teveccühünü kazanmak üzere yol alacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim