Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bolu İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Murat Ataman, 1 Mayıs mesajı yayınladı. Mesajında sağlık çalışanlarına dikkat çeken Ataman, “yüzlerce sağlık emekçisinin enfekte olduğunu maalesef izlemekteyiz” dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında basın açıklaması yapan, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bolu İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Murat Ataman Çin’de ortaya çıkıp dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsüne vurgu yaparken bu süreçte en çok yıpranan emekçilerin sağlıkçılar olduğunu söyledi. Ataman açıklamasına şu şekilde devam etti.

2019 yılı Aralık ayından itibaren Çin’de görülen COVID-19 olarak adlandırılan salgın hastalık kısa sürede tüm dünyaya yayılmış ve milyonlarca insanı etkileyerek binlerce insanın ölümüne neden olmuştur.

2020 Mart ayı itibariyle ülkemizde de görülen salgının olumsuz etkilerinin herkes için farklı sonuçlar doğurduğu ve başta sağlık emekçileri olmak üzere milyonlarca çalışanın bu koşullar altında çalışmaya devam ettiği bir süreci hep birlikte yaşıyoruz. Sağlık emekçilerimizin hastanelerde birçok imkânsızlıkla ve virüse karşı tam olarak korunmadan hizmet verdiğini, yüzlerce sağlık emekçisinin enfekte olduğunu maalesef izlemekteyiz. Bu sebeple, COVID-19 pandemisine karşı verdikleri mücadele sırasında enfekte olmalarını bir nebze olsa da önleyebilmek amacıyla Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubemizin girişimiyle üretilen 1000 adet siperliği kentimizde, TMMOB Bolu İl Koordinasyon Kurulu olarak SES Bolu Şubesi ve Bolu Tabib Odası desteği ile sağlık emekçilerine ulaştırdık. Özellikle bu aşamada siperliklerin bizzat sağlık emekçilerine ulaştırılması konusunda azami özen ve gayret gösteren SES Bolu Şubesi ve Bolu Tabib Odası yöneticilerine ayrıca teşekkür ediyoruz.

Bu dayanışmanın, özellikle üyelerimizin mesleki birikimlerinin toplumun şu an gündemde olan bir sorununa çözüm üretmesi açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Mühendisliğin aslında toplumun ihtiyaçlarını ve önceliklerini önemseyen ve buna dair çözümler geliştiren bir meslek olduğu, meslek odalarımızın da bu birikimin ve dayanışmanın örgütleyicisi olmasını özellikle vurgulamak isteriz.

Bu doğrultuda böylesi karanlık ve zorlu günlerde ülkemize ışık oldukları için tüm sağlık emekçilerine bir kez daha teşekkür ediyor, bu vesile ile tüm emekçilerin 1 Mayıs birlik mücadele ve dayanışma gününü kutluyoruz.

Editör: TE Bilisim