Semiha Şakir Spastik Çocuklar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Temmuz ayında doğan çocukların doğum günü kutlandı. Çocuklar, kendileri için oluşturulan ‘Hobi Bahçesi’nde sebze fideleri dikti.

Haber: Ömer Çetinaslan

Semiha Şakir Spastik Çocuklar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, her ayın sonunda, o ay içerisinde doğan çocukların doğum gününü kutluyor. Beypiliç’in desteğiyle gerçekleştirilen Temmuz ayı etkinliğinde, bu ay içerisinde doğan çocukların doğum günü kutlandı. Ayrıca, Beypiliç tarafından tüm çocuklara hediyeler verildi.

Kutlamanın ardından Beypiliç’in katkılarıyla oluşturulan ‘Hobi Bahçesi’nde çocuklar, marul, kıvırcık gibi sebze fidelerini toprağa diktiler.

Bolu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Koçyiğit, düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler verdi. Koçyiğit, Semiha Şakir Spastik Çocuklar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki çocukların mutlu olması adına bu etkinliği alışkanlık haline getirdiklerini ifade ederek, “Her ay mutat olarak, o ay içerisinde doğan çocuklarımızın mutlu olması adına doğum günlerini hep birlikte kutluyoruz. Bugün Beypiliç bize sürpriz yaptı, teşekkür ediyoruz kendilerine. Çocuklarımız için bir hobi bahçesi oluşturdular. Engelli çocuklarımız, hobi bahçesinde toprağa dokundular. Sebzelerin nasıl yetişeceğini öğrendiler. İnşallah bundan sonra buna devam edeceğiz. Bunun dışında, bizim seramız var. Serayı da beraber gezdik. Orada da çok güzel şeyler yetişti” dedi.

“BU ORTAMI ŞEHİR MERKEZİNE TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Semiha Şakir Spastik Çocuklar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgiler veren Bolu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Koçyiğit, rehabilitasyon merkezini şehir merkezine de taşımak istediklerini söyleyerek, “Çocukların hoşça vakit geçirmesi için elimizden gelen imkânların hepsini seferber ediyoruz. Şuanda burada yatılı olarak 34 çocuğumuz kalıyor. Ayrıca, bir de gündüz bakım merkezimiz var. Şehir merkezine de taşımayı düşünüyoruz. Eğer o imkâna kavuşur, şehir merkezinde güzel bir ortam oluşturabilirsek, engellilerimize daha çok hizmet etmeyi hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.

 BOLULULAR BURAYA GELİP ONLARIN HAYATINA DOKUNABİLİRLER”

Son olarak Bolulu vatandaşların rehabilitasyon merkezini ziyaret etmesi çağrısında bulunan Koçyiğit, “Sevgili Bolulularımız, buraları gelip ziyaret edebilirler. Buralar Boluluların. Huzurevlerimizi, bakım merkezlerimizi ziyaret edebilirler. Önceden bize haber vermek kaydıyla, her vatandaş buraya gelip, bu çocukların durumları ile ilgili bizden bilgi alabilirler. Onlarla birlikte olup, onların hayatına dokunabilirler. Bunları yaparlarsa biz de mutlu oluruz, çocuklarımız da mutlu olur” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim