1969 yılında ilk kez Boluspor forması giyen ve 18 yaşında A Milli Takım'a davet edilen Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Çetiner Erdoğan son röportajını Boluspor Dergisi Ekim sayısına vermişti.

Futbolculuk döneminde unutamadığı maçı, Milli Takım'a seçildiği dönemi ve Boluspor hikayesini dergimize anlattı. İşte Çetiner Erdoğan ile yaptığımız çok özel röportaj:

Boluspor hikayeniz...

Boluspor hikayem çok uzundur benim. 1969 yılında Bolu Öğretmen Lisesini okurken Boluspor'un genç takımına seçildim. O takım ile antrenmanlara çıktım. 2 ay sonra o zamanki antrenörümüz Galip Türkan Hocamız beni A Takım kadrosuna aldı ve ilk kez A Takım ile antrenmanlara başladım. 1969-1970 sezonunda Boluspor 1. Lig Beyaz Grup şampiyonu oldu. O sezon bende ilk kez Bolu'da ki Feriköy maçında 1-0 mağlupken oyuna girdim. Oyuna girdikten sonra üç asist yaptım ve 3-1 galip geldik. O maçtan sonra Boluspor kariyerim başladı ve 1981-1982 yılına kadar Boluspor forması giydim. Futbol'u bıraktıktan sonra antrenörlük yaptım, hemen hemen çoğu A Milli Takım Hocalarıyla çalıştım. Rahmetli Kadri Aytaç, Fethi Demircan, Nevzat Güzelırmak, Valeriu Neagu, Tınaz Tırpan, Şenol Güneş. Yanii o dönemki bütün yetenekli hocalar Bolu'dan geçti. Üç sezon Boluspor'u tek başıma çalıştırdım.

Unutamadığınız maç hangisi?

Unutmadığım maç, 1969 sezonunda ilk profesyonel olarak çıktığım Feriköy maçıdır. O maçta kadroda çok kaliteli isimler vardı. Eski Beşiktaşlı Kuzman, Mendoza, İbrahim Abi, Lütfü, Rabbani, Cengiz Abi kadrodaydı. O maçta genç oyuncu olarak Kuzman'ın yerine oyuna girdim. İlk verilen şansı çok iyi değerlendirdim.

A Milli Takım maceranız nasıl oldu?

1970 yılında 18 yaşındayken, alt yapıdan yetişip A Milli Takım'a çağırıldım. Deplasmanda Polonya ile maçımız vardı. Ben daha öncesinde Ümit Milli Takımda oynuyordum. O dönemki hocamız Nicolae Petrescu, Galatasaray'dan Ekrem'i, Beşiktaş'tan Özeri ve beni A Milli Takım'a istedi. Hatta ben nasıl olsa oynamayacağız diye gitmek istememiştim. O dönem öyle bir çocukluk yapmıştık. Halbuki A Milli Takım'a gitmek en büyük amacımız. Daha sonra ilk milli maçıma İzmir'de çıktım. İzmir Atatürk Stadyumunun açılışı vardı. Tribünde de 70 bin kişi izliyordu. Ben o maçta oyuna nasıl girdim, nasıl oynadım hatırlamıyorum. O kadar heyecanlıydım. Bu anılarımı hiç unutamam.

Genç oyunculara söylemek istedikleriniz?

Futbolcu olmak çok zor. Türkiye'de yıllardır genç oyuncu özlemide var. Transfer paralarının arttığı bu dönemde genç oyunculara çok büyük iş düşüyor. Tabii futbolcu olmak başka şey, istemek başka şey. Sırf istemekle olmuyor. Aynı zamanda yetenekte olacak. Yetenekli oyuncuları iyi eğitimden geçirmek önemli. Herşeyin başında çalışmak var. Futbolcu olmak isteyen çok çalışacak. Söylenenleri yapacak ve yeteneği varsa bunun üstüne koyacak. 'Ben yetenekliyim ama çalışmam' demekle olmuyor. Oynamak için antrenörüne teslim olacak. Antrenör ne derse onu yapacak. Fazlasınıda kendisi yapacak. Disiplinli, çok çalışarak bir yerlere gelindiğini bilmeleri lazım.

Boluspor için söylemek istedikleriniz?

Boluspor büyük bir camia. 1969 senesinden 1982 senesine kadar futbol oynadım. Bu dönem içerisinde kaptanlıklar yaptım. Boluspor bizim dönemimizde marka oldu. Boluspor'u yaşatmak yönetimin, kentin ve daha sonra bizlerin elinde. Bizler ne kadar iyi çalışıp katkı verirsek Boluspor bir yerlere gelir. Bunun içinde iyi transferler yapıp, yetenekleri oyuncuları bulacağız. Böylece Boluspor'u istenilen noktaya getireceğiz. Yetenekli oyuncu bulmak ve almak kolay olmuyor. Çünkü artık herşey para. Artık amatör takımdan oyuncu almak istesen bile para istiyorlar. Bir de, bulduğumuz ve kulübümüzün altyapısına kazandırılan yetenekleri iyi bir eğitim sonucu yetiştirip takıma kazandırmamız gerekli. Boluspor'un geleceği; yetenekli gençlerimizin yıldızlaşıp bu kulübe hem oynadıkları futbolla, hem de transferde kazandıracakları ekonomik güçle yapacakları katkılara bağlıdır diyorum.

FUTBOLCULUK HAYATI

Amatör kümeden gelerek Milli Takım'a kadar yükselen Çetiner Erdoğan, Boluspor formasını üzerinden hiç çıkarmadan futbolu bıraktı. Akçakoca İdmanyurdu'ndan Boluspor genç takımına gelen Çetiner Erdoğan iki yıl genç takımda oynadıktan sonra 1970 yılında profesyonel kadroya geçti ve 1982 yılında da futbola veda etti.

Editör: TE Bilisim