2019 yılının Ağustos ayında başlayan TFF 1.Lig’de pandemi süreci öncesi 28 hafta oynanmıştı. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, futbolu da etkilemiş ve 19 Mart 2020 tarihinde alınan kararla Türkiye’deki futbol ligleri süresiz olarak ertelenmişti. İlerleyen zamanlarda TFF Boluspor’un yer aldığı TFF 1.Lig’in 19 Haziran 2020 tarihinde tekrar başlamasına karar vermişti. Boluspor lige verilen aranın ardından ilk maçına Altınordu karşısında çıktı. Köroğlu Haber olarak Boluspor’un 29 haftalık performansını sizler için derledik.

Haber:Tuğra Gülen

1.Hafta: Osmanlıspor 2-1 Boluspor

Sezona Giray Bulak yönetiminde başlayan Boluspor, ilk yarısında gol sesi çıkmayan mücadelede 60.dakikada Rydell Poepon ile öne geçti. Bu gole 67.dakikada Blagojevic ile cevap veren Osmanlıspor, 86.dakikada Burak Bekaroğlu’nun kendi kalesine attığı golle 2-1 öne geçti ve Osmanlı Stadı’ndan galip ayrılan taraf oldu.

2.Hafta: Boluspor 0-0 Adana Demirspor

İki takımın da yalnızca birer isabetli şutunun olduğu, hücum anlamında kısır geçen maçta gol sesi çıkmadı. Bu maçta, ilk maç sakatlanan Ozan Özenç yerine altyapı ürünü olan Sabri Can forma giyerken, yine Boluspor altyapısının ürünü olan Mutlu Güler sol bek pozisyonunda maça ilk 11 başlamıştı.

3.Hafta: BB Erzurumspor 1-0 Boluspor

TFF 1.Lig’in 3. haftasında Boluspor, geçen sezon Süper Lig’de mücadele eden, ligin yüksek bütçeli takımlarından BB Erzurumspor’a konuk olmuştu. Maçın 33.dakikasında eski bir Bolusporlu olan Hasan Hatipoğlu kırmızı kart görüp takımını eksik bırakmıştı. Yaklaşık 60 dakika 1 kişi eksik mücadele eden BB Erzurumspor 75.dakikada İbrahim Akdağ’ın attığı golle maçı 1-0 kazanıp 3 puana ulaşan taraf olmuştu.

4.Hafta Boluspor 0-2 Altay

Boluspor’un eski hocası Sait Karafırtınalar’ın önderliğinde Altay maça hızlı başlayıp 5.dakikada Putsila’nın attığı golle öne geçmişti. İlk yarı bu skorla geçilirken, Altay ikinci yarıya da hızlı başlamış ve 50.dakikada Andreas Tatos ile farkı 2’ye çıkarmış ve 3 puana uzanmıştı. Bu maçın ardından Boluspor’da Giray Bulak dönemi sona ermişti.

5.Hafta Ümraniyespor 1-1 Boluspor

Yeni hocası Osman Özköylü önderliğinde Boluspor, ligin güçlü ekiplerinden Ümraniyespor karşısında 35.dakikada Poepon’un penaltıdan attığı golle öne geçmişti. Üstünlüğünü koruyamayan Boluspor 90+5.dakikada Vasco Fernandes’in golüne engel olamamış 1 puanla yetinmek zorunda kalmıştı.

6.Hafta Boluspor 1-2 İstanbulspor

İstanbulspor maça hızlı başlayarak 4.dakikada Aldin Cajic ile öne geçmişti. 37.dakikada Boluspor penaltı kazanmış, Rydell Poepon’un vuruşunu kaleci Alperen Uysal kurtarmıştı. İlk yarı bu skorla bittikten sonra, İstanbulspor 55.dakikada eski Bolusporlu Ali Dere’nin golüyle farkı 2’ye çıkarmıştı. 90+4.dakikada Poepon’un attığı gol yeterli olmayınca Boluspor bir kez daha sahadan boynu bükük ayrılmıştı.

7.Hafta Balıkesirspor 3-2 Boluspor

Balıkesirspor 26.dakikada Mrsic’in golüyle 1-0 öne geçmiş 42.dakikada Boluspor Hakan Arslan’ın golüyle beraberliği yakalamıştı. 55.dakikada Mustafa Durak ile öne geçen Boluspor, 65.dakikada Malle ve 70.dakikada Glumac’ın gollerine engel olamayınca Balıkesir’den puansız ayrılmıştı.

8.Hafta Boluspor2-0 Giresunspor

İlk yarısı golsüz geçen mücadelede Boluspor 55.dakikada Poepon’un golüyle 1-0 öne geçmişti. 68.dakikada Poepon ile bir gol daha bulan Bolupor skoru 2-0 yapmış ve 2019-2020 sezonundaki ilk galibiyetini almıştı.

9.Hafta Boluspor 3-1 Keçiörengücü

Boluspor maça hızlı başlamış ve ligin az gol yiyen ekiplerinden biri olan Keçiörengücü karşısında Bilal Kısa ve Melih Okutan’ın golleriyle 19 dakikada skoru 2-0 yapmıştı. İkinci yarıda oyuna giren Umut Gündoğan 62.dakikada kırmızı kart görmüş ve 76.dakikada fark bire inmiş olsa da 90+4.dakikada Mustafa Eskihellaç’ın golüyle Boluspor 3 puanı 3 golle almıştı.

10.Hafta Adanaspor 0-0 Boluspor

Üst üste 2 maç kazanarak ivme yakalayan Boluspor, Adanaspor deplasmanında golü bulamayınca 1 puanla yetinmek zorunda kalmıştı.

11.Hafta Boluspor 1-1 Bursaspor

Boluspor, Süper Lig tarihindeki 5 şampiyondan biri olan Bursaspor karşısında 46.dakikada geriye düşmüş ama oyundan düşmemiş ve birçok gol pozisyonuna girip değerlendirememişti. 88.dakikada kazanılan penaltıyı kaptanı Bilal Kısa ile gole çeviren Boluspor, sahadan 1 puan ile ayrılmıştı.

12.Hafta Altınordu 2-0 Boluspor

Genç oyunculardan kurulu kadrosuyla mücadele eden Altınordu, 29.dakikada Okan Derici ile 1-0 öne geçmişti. 88.dakikada Kemal Rüzgar ile bir gol daha bulan Altınordu, Boluspor’u İzmir’den puansız göndermişti.

13.Hafta Boluspor 2-2 Menemenspor

TFF 1.Lig’e bu sezon yükselen Menemenspor, Bolupor deplasmanında 5.dakikada Hüseyin Çolak’ın golüyle öne geçmişti. Bu gole cevabı gecikmeyen Boluspor 12.dakikada Poepon ile beraberliği yakalamış ve 38.dakikada Dodo ile öne geçmişti. 81.dakikada Ali Özgün’e engel olamayan Boluspor sahadan 1 puanla ayrılmıştı.

14.Hafta Hatayspor 3-0 Boluspor

Ligin en güçlü ekiplerinden Hatayspor karşısında sahada varlık gösteremeyen Boluspor, 35.dakikada Mesut Çaytemel, 65 ve 90+1.dakikada Hamza Gür’ün attığı gollerle sahadan 3-0 mağlup ayrılmıştı.

15.Hafta Boluspor 0-2 Karagümrük

3’lü savunma sistemiyle sahaya çıkan Boluspor, 11.dakikada Barri ve 35.dakikada Ramazan Civelek’in attığı gollerle sahadan puansız ayrılmıştı.

16.Hafta Akhisarspor 0-0 Boluspor

Boluspor isabetli şut çekemediği maçta Akhisarspor hücumlarını iyi savunarak sahadan 1 puanla ayrılmıştı.

17.Hafta Boluspor 1-1 Eskişehirspor

Mali sıkıntılar çeken ve genç oyuncularıyla mücadele eden Eskişehirspor karşısında Boluspor, 42.dakikada Gökhan Sazdağı ile öne geçti. 45+1.dakikada Ümit Kurt direkt kırmızı kartla oyundan atılarak takımını 10 kişi bırakmıştı. Eskişehirspor ikinci yarının başında Mete Kaan Demir ile beraberliği bulmuştu. 59.dakikada Poepon da kırmızı kart görünce Boluspor galibiyet golünü bulamamıştı ve sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kalmıştı.

 18.Hafta Boluspor 0-2 Osmanlıspor

Sezonun ikinci yarısına 8 transfer yaparak umutlu bir şekilde giren Boluspor, Osmanlıspor’dan üstün bir oyun oynamasına rağmen 14.dakikada Beykan Şimşek ve 58.dakikada Arif Morkaya’nın kendi kalesine attığı gollerle sahadan 0-2 mağlup ayrılmıştı.

19.Hafta Adana Demirspor 2-2 Boluspor

Ligin yüksek bütçeli ve en iddialı ekiplerinden olan Adana Demirspor, Boluspor karşısında 22.dakikada Tayyip Talha Sanuç ve 47.dakikada Aosman’ın attığı gollerle 2-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra kaleci Orlando Mosquera adeta kalesinde devleşmiş ve Adana Demirspor hücumcularına farkı artırma şansını vermemişti. 86.dakikada Delarge ve 90+6.dakikada Burak Bekaroğlu ile 2 gol bulan Boluspor harika bir geri dönüş yapıp, Adana’dan 1 puanla ayrılmıştı. Bu maçta Boluspor adına en büyük kayıp, takımın golcüsü Rydell Poepon’un sol kaval kemiğinin kırılmasıydı.

20.Hafta Boluspor 1-1 BB Erzurumspor

Boluspor ligin diğer bir iddialı ekibi karşısında maça hızlı başlamış ve dakikalar 25’i gösterdiğinde Mustafa Durak’ın şık golüyle 1-0 öne geçmişti. 42.dakikada İbrahim Akdağ’ın penaltısıyla skora denge gelmişti. İlerleyen dakikalarda kırmızı beyazlılar girdiği pozisyonları değerlendiremeyince sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kalmıştı.

21.Hafta Altay 2-1 Boluspor

Son 2 hafta oynadığı futbolla umut veren Boluspor, zorlu Altay deplasmanında da 30.dakikada Burak Bekaroğlu’nun golüyle öne geçmişti. Bu gole 49.dakikada Yılmaz Özeren ile cevap veren Altay, 72.dakikada Gökhan Sazdağı’nın oyundan atılmasıyla hücumlarını sıklaştırmış ve 87.dakikada golcüsü Paixao ile galibiyete uzanmıştı.

22.Hafta Boluspor 1-1 Ümraniyespor

Maça iyi başlayan Boluspor 44.dakikada Mustafa Durak’ın attığı harika golle 1-0 öne geçmişti. Gelen Ümraniyespor akınlarında kaleci Orlando Mosquera başarılı olmasına rağmen 85.dakikada eski Bolusporlu Akabueze’nin golüne engel olamamış ve iki takımda sahadan birer puanla ayrılmıştı.

23.Hafta İstanbulspor 0-0 Boluspor

İki takımın da pozisyon üretmede sıkıntı yaşadığı mücadelede, İstanbulspor’un duran toptan girdiği poisyonlarda kaleci Orlando Mosquera gole izin vermeyince puanlar paylaşılmıştı.

24.Hafta Boluspor 1-1 Balıkesirspor

Ligde 14 maçtır kazanamayan Boluspor, Balıkesirspor karşısında da maça tutuk başlamış ve 17.dakikada Sezer Özmen’in golüyle 0-1 geriye düşmüştü. İkinci yarıda Osman Hoca’nın hamleleriyle maça ortak olan Boluspor, 63.dakikada Kubilay Yılmaz’ın attığı güzel golle beraberliği yakalamış ve sahadan 1 puanla ayrılmıştı. Bu maçtan sonra Boluspor’da Osman Özköylü dönemi sona ermişti.

25.Hafta Giresunspor 2-0 Boluspor

Boluspor yeni teknik direktörü Fırat Gül önderliğinde ilk maçına Giresun deplasmanında çıkmıştı. Maça iyi başlayan Giresunspor 12.dakikada Landel’in ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçmişti. Giresunspor’da 77.dakikada Ahmet İlhan ve Boluspor’da 83.dakikada Mustafa Durak kırmızı kart görerek takımlarını eksik bırakmıştı. İlerleyen dakikalarda Giresunspor Rusescu ile bir gol daha bularak 3 puanı alan taraf olmuştu.

26.Hafta Keçiörengücü 0-1 Boluspor

Maça iyi başlayan Boluspor, 23.dakikada Melih’in güzel asistinde Gökhan’ın şık golüyle 1-0 öne geçmişti. Mosquera’nın kurtarışlarıyla skoru korumayı başaran Boluspor, 16 hafta süren galibiyet hasretine son vermişti.

27.Hafta Boluspor 2-1 Adanaspor

Maça iyi başlayamayan Boluspor, 15.dakikada Mbilla Etame’nin attığı golle geriye düşmüştü. Maç içinde Adanaspor girdiği pozisyonları değerlendirememiş ve 82.dakikada İsmail Konuk’un golüyle skora denge gelmişti. Dakikalar 86’yı gösterdiğinde sezon başında Adanaspor’dan transfer edilen Gökhan Sazdağı’nın güzel golüyle skoru 2-1 yapan Boluspor üst üste 2.galibiyetini almıştı.

28.Hafta Bursaspor 1-1 Boluspor

Koronavirüs nedeniyle seyircisiz oynanan maçta Bursaspor, 7.dakikada bir korner organizasyonundan Selçuk Şahin’in attığı golle 1-0 öne geçmişti. Boluspor, 20.dakikada Bursaspor savunmasının hatası sonucu Mustafa Durak ile beraberlik golünü yakalamış, ilerleyen dakikalarda iki takımın file bekçileri, Mosquera ve Çağlar, çok başarılı bir performans sergilemişti. 89.dakikada gelişen Boluspor atağında Kubilay’ın şık vuruşu direkten dönünce, Boluspor şampiyonluğu hedefleyen Bursaspor’u, sezonun ilk devresinde oynanan maçta olduğu gibi yine elinden kaçırmış ve 1 puanla yetinmek zorunda kalmıştı.

29.Hafta Boluspor 0-0 Altınordu

Pandemi süreci sonrası lige dönüşün ilk maçında, iki takımda üretkenlik konusunda sıkıntı yaşadı ve isabetli şutun olmadığı maçta takımlar sahadan birer puanla ayrıldı. Kırmızı beyazlılar uzun bir aranın ardından oynadığı karşılaşmadan 1 puan çıkardı. Ligin son 5 haftasına girilen ligde kırmızı beyazlıların oynadığı her maç adeta final havası şeklinde geçeceğe benziyor.

Editör: TE Bilisim