(HABER: ASLI AKIŞ) -Toplumla ve gençlikle kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıktan ve bağımlılıktan korumayı ve kurtarmayı hedefleyen ayrıca birçok faaliyete imza atan Yeşilay Bolu Şubesi Yeşilay Danışma Merkezi (YEDAM) ve Yeşilay'ın hizmetlerini tanıttı. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bolu Şube Başkanı Bayram Erden; “Bir Gün Deme Bugün De Ve Bırak”  sloganıyla çağrıda bulundu.

Türkiye'nin köklü sivil toplum kuruluşlarından Yeşilay’ın Bolu Şubesi “Biz Senin İçin Buradayız” diyerek kamuoyunun bağımlılıklara karşı farkındalığını artırmak amacıyla Bolu valiliği önünde stant açtı.

Standı Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı İlhan Durak, MHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Aydın’da ziyaret etti.

YEŞİLAY gönüllüleri, yolda geçen vatandaşlara alkol, madde, tütün, kumar ve teknoloji bağımlılıkları ile ilgili broşür aynı zamanda bileklik rozet ve boyama kitapları  dağıttılar.

YEDAM uzmanları ise alkol, madde, tütün, kumar ve teknoloji bağımlılıkları ile ilgili destek almak isteyen kişilere ve ailelere ücretsiz bir şekilde psikososyal destek sağladıklarını belirterek, Bolu merkezde de bu hizmetin verildiğini ifade ettiler.

Ayrıca, bir taraftan vatandaşlara bilgiler ve uyarılar verilirken, bir taraftan ise stantta çay ikram edildi.

“YEŞİLAY YÜZ YILLIK BİR ÇINAR”

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bolu Şube Başkanı Bayram Erden; “1920 yılında kurulan Yeşilay bugünlere kadar gelmiş yüzyıllık bir çınar. Bizler özellikle 5 bağımlılık türünde alkol, sigara, tütün, kumar ve en sonda Teknoloji bağımlılığı konusunda hizmet veriyoruz. Bağımlılık konusu giderek toplumuzda yaygınlaşıyor. 2022 yılında Dünya Sağlık Örgütü sigara konusunda salgın ilan etti. Okullarımızda elektronik sigara konusu ciddi bir şekilde salgın boyutunu aldı. Bizler de bu konuda daha görünür olmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi. 

ETKİNLİKLER DÜZENLİYORUZ

Yeşilay Bolu Şubesi etkinliklerinden de bahseden Erden; “Geçtiğimiz hafta vatandaşımızın yoğun olduğu yerlerde çay bizden sohbet sizden etkinliği düzenledik. Yeşilay’ı her yerde tanınır kılmak aynı zamanda gönüllülerimizi artırarak bu aileyi büyütmek arzusundayız. Bolumuzda 7’den 70’e herkese hizmet veriyoruz. Okullarımızda “Benim Kulübüm Yeşilay” etkinliğimiz var. Esnaflarımıza dönük olarak gönüllülük sürecini devam ettiriyoruz.” Şeklinde konuştu.

HEDİYELER TAKDİM EDİYORUZ

Başkan Bayram Erden, stant ’da YEŞİLAY genel merkezi tarafından gönderilen materyaller hakkında da bilgi vererek; “Genel merkezimizin bizlere gönderdiği promosyon ürünlerimiz var. Bilekliklerimiz, boyama kitaplarımız, yapbozlarımız, Yeşilay gönüllüsü rozetlerimiz ve genel merkezimizin yaptığı yarışmalardan tanıtım posterlerimiz mevcut.” dedi.

YEŞİLAY VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE

1920 yılında kurulan Yeşilay, bir asrı aşkın süredir yıldır alkol, sigara, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıkları ile ulusal ve uluslararası düzeyde mücadele ediyor. Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olarak, 7'den 77'ye farklı yaş gruplarına yönelik projeleriyle bağımlılıktan uzak ve sağlıklı bir toplum hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Yeşilay, 2015 yılından bu yana Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) çatısı altında bağımlılıklarından kurtulmak isteyenlere ve yakınlarına ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlıyor.