(Haber: Oğuzhan Eke) – Bolu Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığına, kongrede tek aday olan Tahsin Mert Karagöz seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu 38. Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi. Kongreye CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, CHP Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu, Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç, il yönetimi, partililer ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda il başkanlığının faaliyet ve ekonomi raporları okunarak kabul edildi. Partililer söz alarak gündeme dair mesajlarını verdi.  

“VAZGEÇTİĞİMİZDE YENİLİRİZ”

Parti Meclisi Üyesi Seyit Torun, yerel seçimleri işaret ederek, “Bir yerel seçimin arifesindeyiz. Bir an önce toparlanmalı, bir an önce içinde bulunduğumuz olumsuzluğu üzerimizden atmalı ve yerel seçime konsantre olmak zorundayız. Görevimiz bitmedi. Evet, bir seçimi kaybettik. İstediğimiz gibi olmadı, moralimiz bozuk ama biz gücümüzü ve irademizi bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz ve asla vazgeçmeyeceğiz. Vazgeçtiğimizde yeniliriz” dedi.

“YÖNETİCİ ARKADAŞLARIMLA BİRLİKTE İL BAŞKANLIĞINA ADAYIM”

Konuşmaların ardından il başkanlığı için tek aday olan Tahsin Mert Karagöz söz aldı. Atatürk’ün izinden gideceğini belirten Karagöz, “Bende Atamızın izinden giden genç bir kardeşiniz olarak 29 yaşımda sizlerin huzurundayım. Bolu’ya gelecek olursak 34 yıl aradan sonra milletvekili çıkartan bir Cumhuriyet Halk Partisi vardı. 2019’ da yerelde iktidar olmuş ve Bolu Belediyesini hakkıyla kazanan bir Cumhuriyet Halk Partisi vardı. Ama üzülerek söylüyorum ki geldiğimiz noktada gücünü ve Heyecanını parti binalarına hapseden bir Cumhuriyet Halk Partisi var.  İşte ben parti binasına hapsolmuş heyecanı şehrimizin her İlçesine, her mahallesine, her köyüne, her sokağına ve her hanesine yaymak için yönetici arkadaşlarımla birlikte İl Başkanlığına Adayım” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ’Nİ İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ”

Partiyi iktidara taşıyacaklarını dile getiren Karagöz, “Bizler görevi alır almaz yarın sabah itibariyle göreceksiniz ki her yerde olacağız. Eğer bir yerde acı ve hüzün varsa Cumhuriyet Halk Partisi o acıya ve hüzne ortak olacak, eğer bir yerde sevinç ve mutluluk varsa Cumhuriyet Halk partisi o sevinç ve mutluluğa da ortak olacak! İşte böyle böyle Cumhuriyet Halk Partisi Yerelde ve Genelde Tek başına iktidara taşıyacağız! Kongreler şapkayı önümüze koyduğumuz, öz eleştiri yaptığımız ve sonucunda başarıyla çıktığımız demokrasi şölenleridir. Kongrelerde birbirimizle rekabet ederiz, ama savaşımızı buradan tek vücut olarak çıkıp AKP zulmüne karşı veririz.  Bizler 2023 yılına büyük umutlarla girdik, Mayıs ayında bu ülkeyi aydınlık yarına ulaştıramayan, ülkenin kazanımlarını bir bir satan, halkı ekonomik krize sokan akp iktidarına son vermek için büyük bir fırsat vardı elimizde, inanmıştık ama yapılan yanlışlar, pazarlıklar, ittifaklar, adaylık süreçleri genel merkez ve yerel yöneticilerin yanlışları sonrası ne yazık ki halkın umudu olamadık ve mutlak kazanmamız gereken bir seçimi 5 yıl sonrasına ötelemek zorunda kaldık” diye konuştu.

“BOLU’DA 9 İLÇENİN TAMAMINDA İDDİALI OLACAĞIZ”

Karagöz, parti içerisindeki umutsuzluğu yok edeceklerini dile getirerek, “Bu sebepten dolayı da Hem Cumhuriyet Halk Partililerde hem Halkımızda büyük bir umutsuzluk hakim oldu. Ben inanıyorum ki bu kongreler sonrası yeniden umutları yeşerteceğiz ve önümüzde ki ilk seçimde Türkiye’de yeniden yerel yönetimlerde Cumhuriyet Halk Partisini söz sahibi yapacağız. Sizlere söz veriyorum yerel seçimlerde Bolu’da 9 ilçenin tamamında iddialı olacağız ve sizlerle birlikte başaracağız. 1,5 aydır sürekli üstümüzden yorumlar yapılıyor Değişimden yana mı yoksa Mevcut Yönetimden yana mısınız diye bunu kongremizden duyurmak istiyorum; Gittiğimiz bütün ilçelerde aynı şeyleri söyledik İlçe Başkanlarımız, Yönetimlerimiz, Halkımız ne derse Bu salonda ki sizler ne isterse biz Bolu’da o iradeyi temsil edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların akabinde oylama gerçekleştirildi. Tek liste ile girilen seçimde, Tahsin Mert Karagöz, Ersan Türkoğlu’ndan sonra il başkanı olan isim oldu. Yönetim listesinde şu isimler yer aldı:

PIRLANTA LÜTFİYE ALEMDAR

NESLİ CEYLAN SEKİ

FARUK ÇİDEM

AYŞEGÜL DÖNMEZ

MELİH CAN EROĞLU

SELAMİ GÜRCAN

İLKAY GÜRKAN

FİLİZ IŞIK

SELMA İŞBİLİR

ÖZGÜR KESEMEN

AHMET KIRCALI

İBADİ MAMUR

GÖNÜL OLUTÜRK

METİN ÖZDEMİR

NİLGÜN ÖZERDOĞAN

GÖNÜL ÖZİNCEOĞLU

İLHAMİ TARHAN

ERGÜN TEMEL

SUAT TURPCU