(ÖZEL HABER: ASLI AKIŞ) - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, emeklilere müjde olarak verdiği 2 bin TL gelir desteği ve su indiriminden kimlerin yararlanabileceği noktasında şartların netleştiğinde kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

Şartları tutan emeklilere 2 bin TL’ye kadar destek ve su parasında yüzde 50 indirim vaadinde bulundu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan. Ancak bu yardımın tüm emeklileri kapsamayacağını vurgulayarak, belirli kriterlere dayalı bir değerlendirme yapacaklarını da ifade etti.

“TÜM EMEKLİLERİ KAPSAMAYACAK”

Bolu'daki emekli sayısının 45 bin olduğunu belirten Başkan Özcan,  yardımı maksimum sayı üzerinden değerlendireceklerini ve önceliklerinin en düşük gelire sahip olan emekliler olduğunu dile getirdi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Detaylarla ilgili çalışmalara devam ediyor. Seçim öncesinde bundan kaç kişi faydalanabilecek kamuoyuna açıklayacağız. Burada tabi tüm emeklileri kapsamayacak.  Ayda 30 Bin TL maaş alan emekli de var, karı koca emekli olup 40 bin TL emekli maaşı alanlar var. Hepsine bu yardımı ulaştırmayız. Çünkü Bolu’da bizim tespitlerimize göre 45 bin emekli var. Biz maksimum sayı üzerinden değerlendirme yapıyoruz. Birinci hedefimiz en düşük gelirdeki emeklilerden bunu başlatabilmek. Mümkün olduğu kadar gelir durumunu yukarı kadar çekeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR YÖNETMELİK YOKTU”

2019 yılında görevi devraldığında sosyal yardım yönetmelikleri olmadığına işaret eden Özcan; “Göreve geldiğimizde böyle bir yönetmelik yoktu. Sayıştay tarafından onaylanan sosyal yardım yönetmeliğimiz var artık. Orada bir puanlama sistemi var. Sosyal yardımlaşmanın yönetmeliğine benzemiyor, bizimki daha esnek. Dayanağımız sosyal yardımlaşmanın mevzuatı değil, kendimizin Sayıştaya kabul ettirdiği sosyal yardım yönetmeliği.” dedi.

“YA İKİSİNDEN FAYDALANACAK YA DA FAYDALANAMAYACAK”

Emeklilere sağlanacak gelir desteğinin durumun düzelinceye kadar devam edeceğini belirten Başkan Özcan; “Süreklilik arz edecek şekilde yapacağız. 2 bin TL yardım almaya hak kazanan aynı zamanda su indirimi de almaya hak kazanacak. Zaten konutlar için suya %50 indirim yapmıştık. Eğer bu da gerçekleşirse Ocak ayında yürürlüğe girdi Şubat faturalarından herkes fark etmiştir. O 2 bin TL yardım artı mevcut %50 indirimli suya bir yüzde 50 daha indirme işi ya ikisinden faydalanacak ya ikisinden de faydalanamayacak” diye konuştu.

“KRİTERİMİZ BOLU’DA YAŞAMASI”

Başkan Özcan, kriterlerinin Bolu’da yaşayıp yaşamaması olduğunu ifade ederek; Bolu’da yaşayan ve İkameti Bolu’da olanların tamamı Boluludur bizim nazarımızda. Ama tabi Bolu’da doğmuştur Bolu nüfusuna kayıtlıdır ama Antalya’da yaşıyordur o benim Bolulu hemşerim değildir. Fakat Çorum nüfusuna kayıtlıdır Bolu’da ikamet ediyordur. Burada bizim kriterimiz nüfusa kayıtlı olduğu yer değil Bolu’da yaşayıp yaşamaması” açıklamasında bulundu.

Editör: Ebru Buket EKE