(Haber: Oğuzhan EKE) – Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’da yayımlanan ‘Çöl faresi bedeviler’ mesajına açılan soruşturmaya ilişkin, “Kim şikâyet etti? Maalesef bizde o kadar çok Arap sevici türedi ki…” dedi.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan Fenerbahçe – Galatasaray Süper Kupa finali, Suudi yöneticilerin Türk takımlarının Atatürk tişörtü ile sahaya çıkmasına izin vermemesi nedeniyle iptal edildi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, iki takıma Atatürk’e izin verilmediği için maça çıkmamalarından ötürü teşekkür etti. Bolu’daki elektronik panolarda, “Çöl faresi bedevilere, Atatürk’ün büyüklüğünü hatırlatan Fenerbahçe ve Galatasaray camiasını Bolu halkı adına kutluyorum. Atatürk’süz Türkiye olmaz” mesajını yayımlattı. Söz konusu mesaj nedeniyle Özcan hakkında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığında soruşturma açıldı.

“SORUŞTURMA GEÇİRİYORUM ARKADAŞLAR”

Bolu Belediye Meclisinin Ocak Ayı 1. Oturumunda konuşan Özcan, kendisini kimin şikâyet ettiğini sordu. Özcan, “Bununla ilgili soruşturma geçiriyorum. Soruşturma geçiriyorum arkadaşlar. Kim şikâyet etti? Hani, ben burada Suudi Arabistan yönetimini kast ettim, halkını da kast etmedim. Suudi Arabistan’da, Atatürk’ü, Türkiye Cumhuriyet’ini aşağılamaya çalışan Suudi yöneticilere yazdım ben bunu. ‘Çöl faresi bedeviler’ sözünü. Peki, bu sözden biri mi alınganlık yapıp Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmuş yoksa Cumhuriyet Başsavcılığı resen mi bir inceleme başlattı?” dedi.

“UTANÇ DUYUYORUM”

Özcan, soruşturma açılmasından utanç duyduğunu aktararak, “Maalesef bizde o kadar çok Arap sevici türedi ki… Ayıptır ya yazıktır… Türkiye’ye neler söylüyorlar Almanya’daki o parlamenter, İsveç’teki sözde parlamenterler. İçimiz sızlıyor değil mi?  Ama bunlar hakkında tek bir soruşturma yapmıyor ülkenin devletleri. Ama biz burada bizi aşağılama çalışan, Türk milletini tahkir etmeye çalışan bedevilere cümle söyledik diye hakkımızda soruşturma başlatılıyor. Bundan dolayı da utanç duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE