Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin 33. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Anıtpark’ta bir tören düzenlendi.

Haber: Aslı Akış

TEMAD Bolu Şubesi, kuruluşunun 33’üncü yıl dönümü ve Dünya Astsubaylar Gününü kutlamak amacıyla düzenlenen törene, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, Bolu Belediye Başkanı İhsan Ağcan, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)’nin 33. kuruluş yıldönümü ve Dünya Astsubaylar günü, Emekli Astsubaylar Derneği Bolu Şubesi tarafından düzenlenen tören Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Emekli Astsubaylar Derneği Bolu İl Şubesi Başkanı Kd. Bçvş. Selahattin Ünlüefe günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ünlüefe; “TEMAD Türkiye'nin önde gelen Sivil Toplum örgütlerinden biri olup, Genel Merkezi ve 96 Dernek Şubesi ile 120 bine yakın emeklisi, 100 bin Muvazzaf çalışanı; eşleri ve çocukları ile birlikte 1 Milyon civarında geniş bir ailedir. Derneğimizin amaçları; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk' ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyetine sonsuza kadar sahip çıkmak ve Al Bayrağımızın bütün yurt sathında özgürce dalgalanmasını sağlamaktır. Üyelerimizin hak ve menfaatleri doğrultusunda yıllardır verilmeyen haklarımızın savunucusu olmaktır” dedi.

Selahattin Ünlüefe konuşmasının devamında; “Ülkemiz zor bir süreçten geçmektedir. İnsanlarımızın huzur ve refah içerisinde tek vücut halinde yaşayabilmeleri için mücadele etmek hepimizin görevi olmalıdır. Misak-ı Milli hudutlar içerisinde bu toprakları koruyup kollamak için profesyonel Askerliği seçmiş olan bizler, Laik ve Demokratik Cumhuriyetin savunucuları olarak ülkemizin huzur ve güvenini bozmak isteyen yıkıcı ve bölücü terör örgütü ve arkasındaki dış mihraklar şunu unutmasınlar ki; her ne kadar emekli de olsak tıpkı geçen hafta içerisinde bölgeye intikal eden Türkiye'mizin gözbebeği Bolu 2. Komando Tugayı gibi karşılarında bizleri bulacaklardır. Maalesef dün aldığımız habere göre Tugayımızdan iki Mehmetçiğimizin şehit düştüğünü üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Başta Türk Silahlı Kuvvetleri, Kederli aileleri ve yüce ulusumuza baş sağlığı diler, şehitlerimize Allah' tan rahmet dileriz. Mekânları cennet olsun. Sözlerime burada son verirken Ülkemizin bağımsızlığı ve kuruluşunda mücadeleler vermiş olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve ebediyete intikal eden meslektaşlarımızı rahmet ve minnetle anarken, Tüm Astsubaylarımızın Dünya Astsubaylar Gününü kutluyoruz. Katılımınız için hepinize tekrar Teşekkür eder saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.

Tören hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

 

Editör: TE Bilisim