(ÖZEL HABER: ASLI AKIŞ)-  Türkiye İşçi Partisi (TİP) Kıbrıscık İl Genel Meclis üyesi Alaattin Karadoğan,  Kıbrıscık'ın tarihi ve kültürel değerlerine işaret ederek, gençlerin göç etmek zorunda kaldığını tarım ve hayvancılığın azalmasıyla birlikte yaşanan ekonomik sıkıntılara değindi. Karadoğan, Köroğlu torunlarının partiyi sahiplendiğini ve özellikle kadınların önemli bir rol oynadığını belirterek, Milletvekili Sera Kadıgil'e güvenlerini ifade etti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil, Bolu’nun Kıbrıscık ilçesine gelerek partililer ve ilçe halkıyla bir araya geldi.  Türkiye İşçi Partisi (TİP) Kıbrıscık İl Genel Meclis üyesi adayı Alaattin Karadoğan’da programda söz alarak Kıbrıscık'ın sorunlarına çözüm için verdikleri destekten ötürü Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil’e “Bir Kıbrıscık ve Koçyiğit Köroğlu torunları var…” dedi.

“TARIM VE HAYVANCILIĞIN CAN ÇEKİŞMESİ GENÇLERİ GÖÇE ZORLAMIŞTIR” 

Karadoğan, gençlerin göç etmek zorunda kaldığına dikkat çekerek; “1930 ile 37 arası Kıbrıscık, 37 bin nüfusumuz ile genel nüfusumuzun sayısı budur ancak, bölgede koyunculuk ve tiftik keçisi üretiminin merkezi konumundayken, bugün hasta adam durumuna düşmüştür. Az miktarda yapılan, tarım ve hayvancılığın can çekişmesi, orman verilerinin düşmesi, gençlerimizi göçe zorlamıştır. Dışarıda 100 bini aşkın Kıbrısıcklı yiğit gurbetçi hemşehrimiz mevcuttur. Kültürel birikimimiz, tarihi geçmişimiz, hayvancılık ve turizm potansiyelimiz ile yeni projeler hayata geçirmek zorundayız. Türkiye İşçi Partisinin gönüllü bilim kurulu üyeleri, mühendisler, doktorlar, veterinerler ve diğer mühendislerle 2 aydır bölgede çalışma halindeyiz” şeklinde konuştu.

“BİRLİKTE YÖNETMEK ADINA YOLA ÇIKTIK”

Köroğlu torunlarının partiyi sahiplendiğini ve özellikle kadınların önemli bir rol oynadığını belirten Karadoğan; “Topyekûn ayakta durmak, yaşatmak, birlikte yönetmek adına yola çıktık. Evet, Türkiye işçi Partisi, Kıbrıscık’ta yeni bir partidir ancak özünde sol geçmişi olan Köroğlu torunları partiye sahip çıkmıştır. Özellikle kadınlarımızın yürekli oluşu bizim yürekli belediye başkan adayımızın da kazanmasında çok büyük rol alacaktır. Bu anlamda Sayın Vekilim, bedeni kadar yüreği olan Sera Kadıgil, aramıza hoş geldin. Türkiye Büyük Millet Meclisinde sizlerin çalışmalarınızı bütün Kıbrıscık halkı olarak gıpta ile seyrediyoruz. Ama  aklınızın, gönlünüzün bir köşesine yazın. Bir Kıbrıscık ve Koçyiğit Köroğlu torunları var… Yok, olmak üzere bir ilçe var. Bu ilçenin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisinde olsun, bakanlıklar düzeyinde olsun, sizlere güveniyoruz” ifadelerini kullandı. 

Editör: Oğuzhan EKE