Bolu’da, gazeteciler ve akademisyenler tarafından hazırlandıktan sonra Bolu Belediyesi tarafından basımı gerçekleştirilen Tozlu Raflar kitabının tanıtım etkinliği, Bolu Belediyesi Meclis Salonunda düzenlendi.

HABER: MEHMET FATİH YALINIZ

Düzenlenen tanıtım toplantısına, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Kitabın Genel Yayın Yönetmeni Selma Akçakavak, Editör Dr. Hamdi Birgören, kitabın yayımlanmasında emeği geçen gazeteciler ve akademisyenler katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Tozlu Raflar Kitabı Editörü Hamdi Birgören, kitabın hazırlanmasında geçen süreçten bahsetti. Birögren, “Tozlu Raflar adlı kitabın hazırlanışını baştan itibaren ele alırsak Bolu’yu değişik açılardan ele alan bir çalışma yapmak istiyorduk. Bunu başlattık, sonra resimleri ayarladık, yazıları ayarladık, gerisini getiremedik. Sağ olsun Bolu Belediyesi elimizden tuttu. Daha önceki kitaplarda olduğu gibi bizi destekledi. Baştan sona yeniden ele aldık ve karşınıza bu eser çıktı. Emeği geçen, herkesi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

“Bolu’nun her şeyine sahip çıkmaya çalışıyoruz”

Tanıtım toplantısının devamında, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz konuştu. Bolu’ya dair her şeye sahip çıkmak istediklerini kaydeden Başkan Yılmaz, bu yıl sonu itibariyle 61 adet yayına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Yılmaz, “Belediye Başkanı olduğumuzda Adapazarı’ndan kültür işleri ile uğraşan Fahri Bey beni ziyarete geldi. Kitap konusuna önem vermeliyiz dedi. Suyumuz yok, yolumuz yok, kaldırımımız yok, yapılacak o kadar çok şey var ki. Ama Allah razı olsun, Fahri Bey’in arzu ve talepleri ve çok değerli sizlerin sayesinde bismillah dedik, şu an 52 tanesi bitti. 9 tane daha var. Yani Bolu Belediyesi’nin 60 tane kitabı bitti. Bunların gelecek yılki planlaması da bitti. Amacımız, Bolu’ya ait ne varsa bunu hafızada tutmaya ve geleceğe aktarmaya çalışıyoruz. Bolu’nun her şeyine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Eksikler ve hatalar olacaktır, ama hiç olmayan bir şeyi tenkit edemezsiniz. Bir şey olacak ki, tenkit edeceksiniz. Tozlu raflara baktım, basım ve tasarım olarak kaliteli bir kitap. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim