Kurban Bayramı tatili boyunca Bolu’da 5 trafik kazası meydana geldi. Otoyolda uzun kuyruklara neden olan kazalar sonucunda 18 kişi yaralanırken 1 kişi de hayatını kaybetti.

Haber: Tuğra Gülen

Kurban Bayramı’nda yurdun çeşitli bölgelerinde meydana gelen trafik kazaları sonucu arife gününden itibaren 256 kişi yaralanırken, 15 kişi hayatını kaybetti. Bayram süresince Bolu’da meydana gelen kazalarda ise 18 kişi yaralanırken 1 kişi hayatını kaybetti.

Arife günü Anadolu Otoyolu’nun Bolu kesiminde pikapla yolcu otobüsünün çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı. Çarpışmanın etkisi ile savrulan pikap orta refüjde bulunan beton bariyerlere çarptıktan sonra devrildi. Kazada pikap sürücüsü ile yanında yolcu olarak bulunan Özlem, Fatih, Emir Salih ve Miraç Koçyiğit yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bolu’da bulunan çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Arife günü meydana gelen başka bir kazada, Anadolu Otoyolu’nun Bolu kesiminde yanan otomobil itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Alınan bilgiye göre, Anadolu Otoyolu’ndan Ankara istikametine seyreden Adem Uz idaresindeki 42 FNF 61 idaresindeki otomobil Dağkent Viyadükleri mevkisin de seyir halindeyken yanmaya başladı. Aracın yandığı fark eden sürücü, otomobilini emniyet şeridine çekerek itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Meydana gelen yangın nedeniyle otomobil kullanılamaz hale geldi.

Bayramın 2.gününde, Anadolu Otoyolu’nun Bolu kesiminde meydana gelen trafik kazasında 8 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Anadolu Otoyolu’ndan Ankara istikametine seyreden Mikail Oğuz yönetimindeki 80 AAL 032 plakalı hafif ticari araç, Abant Gişeleri mevkiinde, arıza yaptığı için yol kenarında park halinde bulunan Muhammed Hamdi Demir yönetimindeki 34 JY 06 48 plakalı hafif ticari araç ile arıza yapan araca yardım için duran Necati Turgay Şener idaresindeki 34 BVN 108 plakalı hafif ticari araca çarptı. Kazada araçların sürücüleriyle Sadettin, Nuriye ve Aysun Oğuz ile Emine ve Kerem Şener yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bolu’da bulunan çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bayramın son günü, D-100 Karayolu üzerinde otomobile çarptıktan sonra takla atan hafif ticari araçtaki 3 kişi yaralandı. Kaza, saat 00.30 sıralarında D-100 Karayolu Çaydurt mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul istikametine seyir halinde olan Mesut Eren idaresindeki 34 DR 1209 plakalı hafif ticari araç, aynı yönde ilerleyen Sefa Günaydın yönetimindeki 14 BA 609 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle takla atan hafif ticari araçta yolcu olarak bulunan Gökcan Eren, Mehmet Aktaş ve Şeref Aktaş yaralandı. İhbar üzerine olay yerine 112 Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar olay yerinde ilk müdahalelerinin ardından İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi Acil Servisi’ne götürüldü. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Bolu’da 13 yaşındaki çocuğun kullandığı iddia edilen traktörün kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanması sonucu traktörde bulunan babaanne hayatını kaybetti, torunu ise yaralı kurtuldu. Kaza, saat 19.00 sıralarında merkeze bağlı Yenicepınar köyü mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, 13 yaşındaki A.K.’nin kullandığı ve babaannesinin de bulunduğu 14 EE 304 plakalı traktör, köy yolunda seyir halindeyken kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada, traktördeki Durkadın K. (66) olay yerinde hayatını kaybederken, torunu A.K. (13) yaralandı. Kazayı gören köylülerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı torun sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi Acil Servisi’ne götürüldü. Durkadın K.’nin cenazesi ise Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesinin ardından morga kaldırıldı.

Editör: TE Bilisim