Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Büro Sen Bolu Şubesi’nin olağan genel kurulu Bolu’daki bir alışveriş merkezinin konferans salonunda düzenlendi. Tek liste halinde yapılan seçimlerde mevcut Başkan Hasan Fahri Baylav, tekrar başkan seçildi.

MEHMET FATİH YALINIZ  

Türk Büro Sen Bolu Şubesi’nin olağan genel kuruluna, Türk Büro Sen Genel Başkan Yardımcısı Tahir Yüzbaşıoğlu, Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların Bolu Şube başkanları ve üyeler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan olağan genel kurul divan oluşturulması ile devam etti. Divan başkanlığına seçilen Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Hüsnü Yaman, bir konuşma yaptı. ABD tarafından Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınmasını kınayan Yaman, “Peygamber efendimizin miraca yükseldiği yer olan Kudüs’ün Yahudiler tarafından başkent ilan edilmiştir. Biz bunu tanımadığımızı lanetlediğimizi kınadığımızı en üst perdeden söyledik. Kudüs asla ve kat’a Yahudilerin olmamıştır. Maalesef üzülerek görmekteyiz ki İslam dünyasında sadece Türklerin ses çıkardığını itiraz ettiğini belirtmesi dünya gündeminde.” dedi.

Yaman konuşmasının devamında kamu çalışanlarının sorunlarına değindi. Yaman şöyle konuştu; “Malumunuz sonu tek biten yıllarda toplu sözleşme yapılır. 2017 Ağustos’ta yapıldığı gibi. Toplu sözleşmelerde yaşanan rezaletin hangisini anlatacağımı bilmiyorum. Devletin 2018 yılında yapacağı veya bizlere sunacağı mal ve hizmetlere yapacağı zamlar yeniden değerleme oranı. Bu 2018 yılı için devletin bize vereceği hizmetlerdeki yeniden değerleme oranı %14.73’tür. Okullarda panolarda görüyorum ilanlar asmışlar, kazandık diye. Neyi kazandılar, Ocak ayında %3.5, Temmuz ayında %4, toplam %7.5. Yeniden değerleme oranı %14.73. devletin yapacağı zammın ancak yarısını alabildiler.”

Genel kurulun devamında bir konuşma da Türk Büro Sen Bolu Şube Başkanı Hasan Fahri Baylav yaptı. Baylav, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınmasını kınayarak konuşmasına başladı. Baylav şöyle devam etti; “Türk Büro Sen’in Bolu Şube üyelerimizden 4 arkadaşımız ihraç olmuştu. Çok şükür bu 4 arkadaşımız geri döndü, o arkadaşlarımızı kutluyorum, mücadelede sendikamız adına şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bir de açıkta olan arkadaşlarımız var. O arkadaşlarımızdan da bir çoğu döndü. Şube yönetim kurulunda Sabahattin Yavaş diye bir arkadaşımız var. Sabahattin Yavaş, 26 Ağustos’ta valilik tarafından açığa alındı. Savcılık bu arkadaşımızla ilgili bu yapının karşısında diye karar verdi. Sabahattin Yavaş’ı 2014 seçimlerinden önce yaptığı paylaşımlardan dolayı Cumhurbaşkanına hakaret suçuyla suç duyurusunda bulunulmuş. Geçtiğimiz Çarşamba günü 1. Duruşması vardı. Orada tespitler yapıldı. Biz bu suçu kesinlikle kabul etmiyoruz. Orada da beyan etti arkadaşımız. Seçimden önce yapılan paylaşımdan dolayı, sanki 15 Temmuz’dan sonra yapılmış gibi arkadaşlarımıza kumpas kurdular.

Genel kurulda son konuşmayı Türk Büro Sen Genel Başkan Yardımcısı Tahir Yüzbaşıoğlu yaptı. Yüzbaşıoğlu, “Türkiye Kamu Sen kamu çalışanlarının haklı taleplerinin ve Türk Milletinin milli meselelerini sendikal mücadelenin merkezine koymuş bir konfederasyondur. Sendikal mücadele dediğimizde sendikal mücadele demokratik ortamlarda olur. Demokrasinin olmadığı yerde, kazanım olmaz. Türkiye Kamu Sen’in her bir ferdi bu anlayışla 15 Temmuz hain darbe girişiminde de her zaman olduğu gibi demokrasiden yana tavrını koymuştur. Türk Milleti ile beraber hareket ederek bu hain darbe girişimine engel olmuştur.” diye konuştu.

Konuşmaların ve gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Hasan Fahri Baylav tek liste ile girdiği seçimde tekrar başkan seçildi. Baylav’ın yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor: Sabahattin Yavaş, Mutlu Tepelioğlu, Faik Karakuş, Feridun Isnık, Nihat Demir, Aziz Onurhan Ahraz.

 

Editör: TE Bilisim