(Haber: Oğuzhan Eke) - Cumhuriyet Halk Partisi il kongresinde son kez il başkanı olarak konuşan Ersan Türkoğlu, “değişim lafını samimi olarak söyleyen, kendinden başlamalı. Bir hedefim var. Sade bir Cumhuriyet Halk Partili olarak il başkanından daha fazla çalışılabilir olduğunu göstermek” dedi.

Bolu’da CHP Olağan 38. İl Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede tek liste ile seçime giren Tahsin Mert Karagöz yeni il başkanı oldu. Başkan Ersan Türkoğlu, il başkanı olarak son kez söz aldı ve partililere veda etti. Siyaseti bırakmayacağını dile getirdi.

Yerel seçimlerde 2 milletvekili çıkaramadıkları için kendilerini “Başarısız” olarak tanımlayan Türkoğlu, değişimin her aşamada olması gerektiğini belirterek, “Bu süreçte benim imkânlarım ya da yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın imkânları dışında gelişen faktörleri bahane edip devam etmeye çalışmamam mantıklı değil. İşte samimi olarak Cumhuriyet Halk Partisinin değişmesini isteyen arkadaşlar, değişim lafını samimi olarak söyleyen arkadaşlar, ilk önce kendinden başlamalı diye düşünüyorum” dedi.

“ÇALIŞACAĞIZ, BUNA MECBURUZ”

Gelecekteki hedefine değinen Türkoğlu, “Benim siyasi olarak bir hedefim var. O da ne biliyor musunuz? Bundan sonraki süreçte sade bir Cumhuriyet Halk Partili olarak il başkanından daha fazla çalışılabilir olduğunu göstermek. O yüzden siyaseti bırakmıyorum, aktif görevi bırakıyorum ama göreceksiniz, yerel seçimlerde en az il başkanımız kadar, ilçe başkanım kadar, belediye başkanı kadar aday olarak, çalışacağız. Buna mecburuz. Hepimiz buna mecburuz” ifadelerini kullandı.

“ARAP KÜLTÜRÜNÜ EGEMEN KILMAYA ÇALIŞANLARA KARŞI MÜCADELEMİZ VAR”

Türkiye’nin Araplaştırmaya çalışıldığını dile getiren Türkoğlu, “Ülkede sadece bir iktidar kamu kaynaklarını sömürmüyor, ülkeyi satmıyor. Aynı zamanda kültürünü değiştiriyor, yaşam tarzını değiştiriyor. Bizim yaşam tarzımızı, kültürümüzü, geleneğimizi yok sayıp Arap kültürünü bu ülkeye egemen kılmaya çalışanlara karşı mücadelemiz var. Bizim çoluğumuza çocuğumuza ve hepsinden önemlisi de Kurtuluş Savaşı’nda hayatını bu topraklar uğruna, tam bağımsız Türkiye uğruna feda eden insanlara karşı borcumuz var.  O yüzden kimsenin bir şey bahane edip elini ayağını partiden çekmeye hakkı yok. Kimsenin Cumhuriyet Halk Partisini kamuoyunda tartışılır hale getirmeye hakkı yok” diye konuştu.

“KOLTUĞUN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü TEMSİL ETTİĞİNİ FARKINDAYIM”

Türkoğlu, parti içerisindeki hiçbir sorunu gün yüzüne çıkarmadığını da aktararak, “Ben Sayın Genel Başkanıma süreçle ilgili eleştirilerimi yüzüne yapan il başkanlarından birisiyim. Parti içerisindeki hiçbir sorunu ne sosyal medyada konuştum en basın önünde konuştum. Bugün Bolu’daki gelişmelerle ilgili sıkıntılarımızı belki bu salonda bulunan birçok delege arkadaşımızı partiye davet ederek, olayın muhataplarıyla beraber yüzlerine karşı konuşup eleştirilerde bulundum. Ben oturduğum koltuğun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü temsil ettiğini farkındayım. O yüzden onun ağırlığına uygun şekilde davrandım” şeklinde konuştu