CHP Belediye Meclis Üyesi Cihan Tutal, kira fiyatlarındaki yükselişe dikkat çekerek, “Öğrenciler sokaklarda yatacak. İnanılmaz, asgari ücreti geçmiş kiralar konuşuluyor. Bu çok vahim bir durum” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’da ev kiraları, asgari ücretin üzerine çıktı. Şehrin kuzeyinde yer alan mahallelerde kira bedelleri 20 bin liraya yaklaşırken, çoğu bölgede kira bedelleri 10 bin liranın üzerine ilana koyuluyor. Kiracıları ve üniversite öğrencilerini endişelendiren yükselişe ilişkin, CHP Belediye Meclis Üyesi Cihan Tutal, belediye meclis toplantısında konuştu.

Tutal, Bolu’nun yeni evlere ihtiyacı olduğunu belirterek, “Yakın üniversite açılacak. Geçen yıl deprem oldu, şuydu buydu kapalıydı. Benim tahminim Bolu’ya 20 bin civarın öğrenci gelecek. Şu anda piyasamıza baktığımızda müteahhitlik sektörüne, şu anda piyasada fahiş kira fiyatları olsun, elimizde konut yok Bolu olarak. Konut olmadığı zaman biz istihdam da yapamayız. Hepimiz bunun bilincindeyiz diye düşünüyorum. Konut üretimi gerek 18’ler olsun, gerek iskânlar olsun bir sürü insan, öğrenciler sokaklarda yatacak. Bu biraz afaki oluyor ama yurtların kapasitesi zaten almayacak, elimizdeki. İskânı alabilmiş şu anda elimizde 1+1 tahminimce neredeyse yoktur. Öğrencilerin kalabileceği. Yurtlarında kesinlikle bu kapasiteyi karşılamayacağını düşünüyorum. 20 bin öğrenci demek Bolu’da en aşağı bin civarında 1+1 daire benim yorumuma göre eklenmesi lazım. Biraz mütevazı söyledim bu yorumu da. Ne yazık ki bunu fırsata çeviriyorlar. Bolu’da, ben fiyat söylemiyorum, konuşmak da doğru olmaz ama inanılmaz, asgari ücretleri geçmiş kiralar konuşuluyor. Bu çok vahim bir durum…” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE