Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, okul idarecilerinin okul iletişim gruplarına attığı  “Bolu Valiliği’nin uzaktan eğitim araçları olmayan öğrenciler için başlattığı kampanya üzerine okulumuzun da kampanyaya destek olması ricası ile…‘’ yazısına karşın eğitim emekçilerinden gelen tepkiler üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Gezici açıklamasında, Bolu Valiliği’nin  “Devlet Millet El Ele Kampanyası” kapsamında okul idarecileri tarafından okul iletişim gruplarına gönderilen, “Bolu Valiliği’nin uzaktan eğitim araçları olmayan öğrenciler için başlattığı kampanya üzerine okulumuzun da kampanyaya destek olması ricası ile…” ve “1075’lik tabletlerden okulumuzun 1 /2 bilgisayar  alarak destek olması…” ifadelerinin yer aldığı açıklamaya eğitimcilerden tepkiler geldiğini belirtti.

“KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ”

Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, yaptığı açıklamada, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konu ile ilgili açıklamalarını şaşkınlıkla karşıladıklarının ifade ederek, “Kamuoyunda oluşan hassasiyetleri ifade etmemiz ve yanıt bekleyen soruları yüksek sesle sormamızın ardından 17.12.2020 tarihinde Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığımız açıklamaların gerçeği yansıtmadığına dair bir açıklama yaptığına tanıklık ettik. Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın bizler ve eğitim emekçileri tarafından büyük bir şaşkınlıkla okunduğunu belirtmek isteriz. Okullara gönderilen mesajın onlarca okul idarecisi tarafından yanlış anlaşılmış, yanlış yazılmış, yüzlerce öğretmen tarafından da yanlış okunmuş olup olmadığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamadan anlaşılmaktadır ki okullara gönderilen mesajın yarattığı rahatsızlık ve tartışmalı olduğu İl MEM yönetimi tarafından da kabul edilmiştir. Bolu Valiliği tarafından okullara gönderilen yazının Bolu’da bulunan kamu yöneticileri tarafından onaylanmadığı anlaşılmış durumdadır.

“KAMUNUN SORUMLULUĞU BİRİLERİNİN İNSAFINA BIRAKILAMAZ”

Bu vesileyle; eğitim yöneticilerine hatırlatmak isteriz ki öğrencilerimizin eğitim hakkı kamunun sorumluluğundadır ve bu sorumluluk kampanyalar aracılığıyla birilerinin insafına bırakılamaz. Eğitim kamusal bir haktır ve hakların kullanımı devletin sorumluluğundadır. Öğrencilerimizin eğitim hakkından vazgeçmeyeceğimizi, mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğimizi kamuoyuyla tekraren paylaşırız” sözlerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim